Ketting met maansteen

Maansteen-voor-je-ketting

Ketting met maansteen

Maansteen is een halfedelsteen.  Het is de steen van de hoop en de reinheid. Maansteen helpt de zachtheid en het gevoel toe te laten in deze verharde wereld. Het is ook een fijne steen bij verzuring van de maag en helpt de spijsvertering te verbeteren.

Het beïnvloedt de hormoonhuishouding van de vrouw, werkt ook positief in gevallen van kinderloosheid die niet vanuit de geneeskunde te verklaren is.

Kernkwaliteit: Tevredenheid bevorderen.

Wanneer je veel hardheid ervaart dan is het fijn toch bij je gevoel te kunnen. Maansteen zuivert en brengt rust bij emotionele overbelasting. Maakt tevreden en helpt je de balans terug te vinden.

Waarom kies je voor maansteen in je ketting?

  • de witte tint van maansteen past altijd bij je outfit
  • deze steen bevordert tevredenheid
  • hij helpt balans te vinden in een verharde omgeving
  • maansteen zuivert
  • beïnvloed de hormoonhuishouding
  • maansteen werkt positief ondersteunend bij een kinderwens

Ketting met maansteen

Als erkend goudsmid maak ik sieraden met edelstenen op maat. Zo kun je ook bij me terecht voor kettingen met maansteen.

Maansteen is er in in verschillende kleurnuances die allemaal een andere werking hebben.

ketting-met-maansteen

Combineer en varieer

Het leuke is dat je de schakel met een edelstenen in de InnerJewels schakelketting kunt uitnemen. Je krijgt bij de aankoop een schakel zonder edelsteen. zo kun je direct al combineren en variëren. En natuurlijk kun je altijd nog altijd een andere edelsteenschakel aanschaffen. Zo kun je altijd je beste edelsteen voor dat moment dragen. Zie ook combineeer en varieer van sieraden.

ketting-met-maansteen-zilveren-hanger

De kleur en de energie

We kennen vaak wel de witte maansteen, semi-transparant. Maar ook de opake vorm in zacht groen, oranje of bruin is heel interessant.
Wit:  balans, zuiverend, hormoonhuishouding
Oranje:  zonnevlecht; lichtkracht
Bruin: aardend

Technische gegevens

Kleur: wit, blauwachtig-groen, bruin, oranje
Vindplaats :  Brazilië, Sri Lanka, Madagaskar, Birma
Hardheid : 6-6,5
Groep: Veldspaatgroep
Bestanddeel: Kalium, Silicium, aluminium
Dierenriem: Kreeft

edelstenen

Heiligbeenchakra

Het tweede chakra bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen. Dit chakra wordt ook wel sacraal chakra genoemd.

Witte of lichtblauwachtige maansteen werkt helend voor  dit centrum. Dit energiepunt is het centrum voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Nieren, blaas, geslachtsdelen, baarmoeder, geslachtsklier, bekken, heiligbeen en bloedsomloop staan in relatie met dit tweede chakra.

edelstenen

Schittering van maansteen

Maansteen is een mineraal uit de groep veldspaten. Labradoriet, spectroliet, amazoniet en zonnesteen behoren ook tot die groep. Het is een fascinerend mineraal door de bijzondere visuele effecten. De steen lijkt een soort opaliserend effect te hebben. De steen heeft een schittering als hij in het licht wordt gelegd of wordt bewogen.

Blauwe maansteen kan blauw lijken zodra er een zwarte ondergrond onder de halfedelsteen is verwerkt. Regenboogmaansteen  is wittig gevlekt als gevolg van de witte lagen en insluitsels. Zodra de steen licht vangt leveren die lagen en insluitsels een regenboogeffect op. Groene maansteen is wat minder bekend omdat het geen kleurenspel heeft; toch is die lichtgroene steen erg fraai. Als je in de steen kijkt lijkt het net of er een lichtje schijnt van binnen, als van een volle maan. Om dit effect te vergroten wordt deze steen vaak hoog geslepen, dan is dat effect nog duidelijker. Roze maansteen is de term voor alle andere kleuren, van grijs, beige-bruin en perzik tot honing kleur, van transparant tot opaak.

Onderhoud

Eén keer per maand ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Een doffe labradoriet een paar dagen in water in het zonlicht zetten. In het licht van de volle maan weer opladen.
Meer en uitgebreidere tips ? Kijk dan op reinigen, ontladen en opladen van je sieraad.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.