Halloween, Samhain en Allerheiligen

Halloween-Samhain-en-Allerheiligen

Halloween, Samhain en Allerheiligen

Op zaterdag 31 oktober is het Halloween 2020. Eigenlijk staat de hele maand oktober in het teken van dit spooky feest, maar op de 31e is het pas officieel Halloween. De naam ‘Halloween’ stamt af van All Hallow’s Even, wat ‘de avond voor Allerheiligen’ betekent. Allerheiligen wordt op 1 november gevierd.

Halloween is ontstaan door het Keltische feest Samhain op 31 oktober. Tijdens deze avond werden er vreugdevuren gemaakt en werden er mensen geofferd. Ook geloofden de Kelten dat de geest Samhain de deur naar de onderwereld open zette. Hierdoor konden doden en demonen naar onze wereld komen. Om ervoor te zorgen dat slechte wezens niet naar deze wereld zouden komen, kleedden de Kelten zich in creepy outfits. Hier komt waarschijnlijk het verkleden tijdens Halloween vandaan.

Het langs de deuren gaan voor snoep en lekkers vindt zijn oorsprong bij de Keltische jongens die tijdens  deze Samhainlangs de deuren liepen om hout te verzamelen voor het vreugdevuur. Later werd er ook eten gegeven aan deze jongens.

Transitie

‘s Avonds wordt het eerder donker, ‘s morgens later licht. We gaan langzaam de donkere dagen in. De donkere helft van het jaar is begonnen.
Het wordt kouder en we krijgen automatisch minder energie. Sommige mensen worden ook somberder in deze tijd van het jaar. Buiten gaat het van licht naar donker, maar ondertussen gebeurt ondergronds het tegenovergestelde. Deze tijd wordt ook wel Oud en Nieuw van de heksen genoemd.

De sluier tussen leven en dood is nu het dunst. Hierbij kom je samen met vrienden en familie om de overledenen te eren en te herdenken.  Je danst, zingt en vertelt elkaar griezelige verhalen.

De scheiding tussen deze twee werelden is dun, vooral voor heel gevoelige mensen. Deze mensen kunnen al reizen in hun onderbewuste  in de wereld waar gidsen leven. In deze periode gaat het als vanzelf. Je ziet meer, voelt meer en hoort meer.
Het is dus de tijd van zuivering en bescherming.

Fijne edelstenen en (halfedel)stenen die bescherming bieden

edelstenen

Halloween, Samhain en Allerheiligen & de tijd van zuivering en afschermen

Vanwege de dunne sluiers is het nu de tijd van zuivering en afschermen anders kun je veel last krijgen van negatieve energieën.

  • Maak je huis schoon en zet alle ramen (even) open
  • Brand salie of wierook. Loop daarmee alle kamers rond, tegen de klok in en vooral in de hoekjes en gaten, deuropeningen, trappen, spiegels en afvoerkanalen
  • Plaats kaarsen in het raam
  • Eer de overledenen met een soort altaartje. Maak het gezellig met bloemen en een kaarsje

Wist je dat

Wist je dat je een fobie kunt hebben voor Halloween? Dit heet samhainofobie.

Wist je dat de zwaarste pompoen ter wereld bijna 1015 kilo woog

Wist je dat men gelooft dat een spin tijdens Halloween een geest van een overleden naaste is die je in de gaten houdt?

Nog meer tips

  • Mineralen in je huis

Zet op de juiste plaats mineralen in je huis neer. Mineralen zijn edelstenen of (halfedel)stenen nog in hun pure vorm. Zet een amethist naast je bed als je onrustig slaapt en last van spanningshoofdpijn hebt. Zet een mooie roze rozenkwarts bij je bed als je onrustig slaapt doordat je veel nachtmerries of vervelende dromen hebt. Zet een rode jaspis op de ontbijttafel als je slecht op gang kunt komen. En zet een mooie bergkristal op de salontafel voor pubers….Dat zuivert de lucht en verkoelt de verhitte gemoederen…

  • Reinigen, ontladen en opladen

Juist voor gevoelige mensen in de tijd van de dunne sluiers is het juiste onderhoud aan de stenen heel belangrijk. Reinig de stenen regelmatig. Soms zelfs elke dag. Laat je intuïtie je daarin leiden.

  • Draag de juiste stenen, want als je extra gevoelig bent kan een verkeerde steen flink binnenkomen.
  • Bewaar je mooie sieraden met edelstenen niet op een hoopje bij elkaar. Hun energie raakt verwart en de kracht neemt enorm af. De edelstenen van dezelfde soort mogen bij elkaar. Een plastic zakje eromheen beschermt de energie van de steen.
  • Draag je goud of zilver? Zilver ontlaadt en goud maakt sterker.

Geen life hug voor je helaas….

Maar ik zal me wel even voorstellen, ik ben Irene, goudsmid en ben dol op mooie unieke sieraden. Ik woon in het buitengebied van Weerselo. Ik ben dol op mooie zuivere edelstenen, mijn kleinkinderen, honden, aquarium en nootjes. Collega HSP-er en helderwetend ,-voelend

edelstenen

Heb je vragen of wensen?

Vul dan vrijblijvend het contactformulier in en ik neem contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.