Edelsteen combinaties in je sieraad

Edelstenen-combineren

Edelstenen hebben een bepaalde energie. Het is dus belangrijk om te weten welke edelsteen combinaties voor je sieraden je zou kunnen maken. En nog beter, welke niet…

Veilig combinaties kun je altijd maken met glas, parels, schelpen en koraal. Verder kunnen ook alle combinaties met versteend hout, bergkristal, labradoriet en toermalijnkwarts.

Edelstenen hebben een bepaalde trilling. Een energietrilling. Als je stenen met verschillende trilling bij elkaar draagt raakt de boel verstoort en kun je net zo goed glas of nep dragen.

Edelsteen combinaties in je sieraad

Er zijn combinaties van stenen mogelijk die wat voor voor je kunnen doen, of juist niet.  Ik kan voor je uittesten welke combinatie van edelstenen goed voor jou werkt. Dat advies is gratis bij een sieraad naar keuze. Dat kan op afstand door het mailen van een foto of life in het atelier.

Het uitzoeken van jouw beste edelsteen en je beste combinatie speciaal voor jou op dit moment, doe ik op verschillende manieren. Ik ken de energie van de edelstenen, dus met verstand. Ik heb een hele goede intuïtie, ik kies op gevoel en ik test het door de spiertest. Samen met de informatie van jou over jou komen we dan tot een ‘stenenvoorstel’.

Op deze pagina een aantal voorbeelden van combinaties die ook voor jou misschien goed zouden kunnen werken.

Edelsteencombinaties met rood-geel-oranje

De kleur van de edelstenen zegt ook al heel veel over de energie.  Draag zoveel mogelijk stenen uit deze kleur groep bij elkaar. Het zijn altijd activerende stenen en mix ze niet met edelstenen van andere kleuren.

Edelsteencombinaties met blauw en paars

Deze stenen zijn kalmerende edelstenen. Draag ze bewust als je rust zoekt, als je stress ervaart of niet in slaap kunt komen. Als je graag combineert met edelstenen doe dat dan binnen een kleurgroep.

Edelsteencombinaties met groen

Groene ‘halfedelstenen’ en edelstenen werken sterk harmoniserend. Voor mensen die snel uit hun doen zijn, die graag een evenwichtige energie zoeken zijn de groene stenen heel fijn. Waar rust is, kan groei ontstaan, ook heel prettig.

edelsteen-combinaties-in-je-sieraad-koraal
edelsteen-combinaties-in-je-sieraad-amethist
edelsteen-combinaties-in-je-sieraad-amethist-chrysocolla
edelstenen

Edelsteen combinaties in je sieraad met heldere transparante stenen

De heldere stenen werken op het denken, het voelen en de energie. Op de geestelijke kant van de persoon.

Met die reden kun je ook transparante stenen combineren die gelijke energie hebben.  Deze stenen kunnen elkaar zelfs versterken.

  • Barnsteen en rutielkwarts. Deze stenen werken samen sterk weerstand verhogend. Ze verwarmen, doorbreken wat je niet nodig hebt hebt en voeren spanning af.
  • Amethist en aquamarijn. Deze twee edelstenen samen zijn rustgevend, zetten aan tot stroming en werken samen op een spiritueel niveau.
  • Bergkristal en gekleurde toermalijn zorgen samen ervoor dat angst losgelaten wordt. Daardoor ontstaat helderheid en krijg je weer energie.
  • Amethist en bergkristal als combinatie is heel sterk voor het spirituele inzicht, zuiverheid en lichtkracht.
Edelstenen-combineren-in-je-sieraden-aquamarijn
edelsteen-combinaties-in-je-sieraad--bergkristal
edelstenen-combineren-in-je-sieraden-amethist
edelstenen

Edelsteen combinaties in je sieraad met doorschijnende stenen

De doorschijnende stenen laten wel licht door, maar zijn niet helder transparant. Deze stenen werken vooral op het gevoel.

  • Chalcedoon is een hele goede steen voor de verbinding van moeder en kind. Voeg daar rozenkwarts aan toe en het geeft een sterke en liefdevolle moederbinding.
  • Chalcedoon met maansteen; de steen voor het nieuwe begin, voor vruchtbaarheid en tevredenheid. Deze combinatie zorgt voor een vruchtbare verbinding, in de breedte zin van het woord.
  • Maansteen met oranje calciet is weer een andere combinatie. Oranje calciet staat voor vrolijkheid en voor intimiteit. Deze twee edelstenen samen is een hele goede combinatie als de vruchtbaarheid te lijden heeft onder het gebrek aan intimiteit.
edelstenen-combineren-in-je-sieraden-chalcedoon
edelsteen-combinaties-in-je-sieraad-maansteen
edelstenen-combineren-in-je-sieraad-oranje-calciet
edelstenen
edelstenen-combineren-in-je-sieraad-oorbellen-turkoois

Edelsteen combinaties met ondoorzichtige stenen

De ondoorzichtige stenen, ook wel opake stenen genoemd, werken op het lichaam.

  • Lapis lazuli en turkoois zijn bijvoorbeeld samen heel krachtig om je intuïtie te versterken en geeft bescherming en geluk.
  • Pyriet en hematiet werken samen versterkend voor je lichaam en zenuwgestel.
edelstenen-combineren-in-je-sieraden-lapis-lazuli
edelstenen

Edelsteen combinaties in je sieraad met versterkende stenen

Er zijn stenen die elke andere steen zullen versterken. Bijvoorbeeld bergkristal, witte topaas, diamant, toermalijnrutielkwarts en ook rutielkwarts, met die mooie gouden naaldjes.

Mini-Jewels-geboortesteen-tanzaniet
edelsteen-combinaties-in-je-sieraad-labradoriet
Edelstenen armbandje Be-Leaf IJ 432

Geen life hug voor je helaas….

Maar ik zal me wel even voorstellen, ik ben Irene, 62 jaar en woon in het buitengebied van Weerselo. Ik ben dol op mijn kleinkinderen, honden, aquarium en nootjes. Mijn specialiteit is edelsmeden/ emailleren. En ik houd niet van massa productie.

Meer weten of andere vragen?
Of wil je misschien een sieraad met edelstenen laten maken?

Laat vrijblijvend een berichtje achter en ik neem snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.