Citrien in je sieraad

Citrien-in-je-sieraad

Citrien in je sieraad; een aanrader!

Citrien is een prachtige transparante gele halfedelsteen Deze versterkt bij gevoelige mensen hun kracht en concentratie. En nog fijner: het vermindert depressies. Deze edelsteen helpt je de weg te vinden en je zelfvertrouwen (terug) te vinden. Nog een kleine fijne bijkomstigheid; het helpt je -als je er zelf ook wat voor doet tenminste- je examens met goed gevolg te doorstaan.

Waarom kies je voor een sieraad met citrien?

  • Deze steen is op zich al een zonnetje. Hij maakt je alleen al door zijn uiterlijk vrolijk en blij.
  • Citrien verbetert de concentratie. Helpt bij geestelijke vermoeidheid.
  • Draag citrien op momenten dat je moet pieken; sollicitatiegesprek, examen….
  • Het versterkt het immuunsysteem.
  • Goed in tijden dat faalangst de kop op steekt.
  • De positieve lichtkracht van citrien kunnen we allemaal wel eens gebruiken!
  • Citrien laat je stralen!
  • Het is de geboorte-steen van de maand november.

Sieraden met citrien

Als goudsmid maak ik sieraden met edelstenen op maat. Zo kun je ook bij me terecht voor een armband met e echte ongebrande citrien. De natuurlijke citrien is redelijk zeldzaam. Vaak wordt amethist gebrand tot een bruingele citrien. De werking is dan natuurlijk teniet gedaan.

Het is een fijne edelsteen uit de kwartsfamilie en is dus te combineren met andere kwartssoorten.

Combineer en varieer

Het leuke van de InnerJewels stijl is dat je de edelstenen en de halfedelstenen in de armband- en collierschakel kunt vervangen voor een schakel met een andere edelsteen. Zo kun je altijd de edelstenen en dus de sieraden aanpassen naar je wens van die dag. Verzamel dus meerdere schakels met je favoriete edelstenen! Zie ook combineeer en varieer van sieraden.

edelstenen

Zonnevlecht

Citrien werkt helend voor je 3e chakra. Het is gelegen boven in de buik en het is de kern van onze persoonlijkheid, ons ego. Het derde chakra is het middelpunt van wilskracht. De zonnevlecht die in balans is brengt ons persoonlijke kracht, zelfverzekerdheid verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid. Citrien versterkt je zelfbeeld en brengt dit energieknooppunt in balans.

edelstenen

Technische gegevens

Kleur: geel
Vindplaats :  Madagaskar, Brazilië
Hardheid : 7
Groep: Kwarts
Dierenriem: Tweeling en Leeuw

Weetje

De naam citrien komt uit het Grieks, wat vrij vertaald citroenensteen betekend. Het Romeinse leger droegen deze steen al op de borst, een bescherming tegen het boze oog en tegen jaloezie.

Voor de leeuw

Een Leeuwen-mens is sterk aanwezig en heeft een behoorlijke wilskracht. Hij of zij oogt niet alleen vitaal maar is ook een leider, een organisator. Daarin kan een leeuw behoorlijk hard overkomen. Deze steen vermindert de negatieve houding, spanning en stress die van anderen naar je uitstralen. Het werkt als een soort omvormer; van negatieve naar positieve straling.

Onderhoud

Ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Daarna in de volle maan weer opladen. Meer en uitgebreidere tips?

Kijk dan op reinigen, ontladen en opladen van je sieraad

Geen life hug voor je helaas….

Maar ik zal me wel even voorstellen, ik ben Irene, 62 jaar en woon in het buitengebied van Weerselo. Ik ben dol op mijn kleinkinderen, honden, aquarium en nootjes. Mijn specialiteit is edelsmeden/ emailleren. En ik houd niet van massa productie.

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenksieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin citrien is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.