Charoiet in je sieraad

charoiet-in-je-sieraad-armband

Charoiet in je sieraad

De bewegende lijnen van charoiet zijn ook kenmerkend voor de werking. Het zet vastzittende patronen en blokkerende energie aan tot bewegen. Zonder piekeren en angst zelf de regie van je leven terugnemen en passende besluiten nemen.

Een prachtige opaak paarse steen met meestal een belijning erin. Het wordt vaak verwisseld met sugiliet, maar de insluitsels van charoiet zijn vaak wit.

Technische gegevens

Vindplaats :  alleen Oost Siberië
Hardheid : 6
Groep: een samengaan van mineralen en metalen. Daardoor niet in te delen in een groep.

Charoiet-in-je-sieraad-oorbellen

De kleur en de energie

Kleur: paars met witte, zwarte vlekken en lijnen. Soms meer roze-violet.
Chacra: afhankelijk van de kleuren, met veel paars kruinchacra

edelstenen

Kwaliteiten van charoiet

Deze steen zet aan tot actie bij verkramping, piekeren en vastgeroeste patronen.  De verschillende kleuren in de belijning zeggen ook veel over de werking.  Veel roze erin geeft verbinding met het hart, met zwart is er meer verbinding met het aarden. Deze prachtige nieuwetijdssteen verbind dus aarde met hart en spirituele kracht.

Kernkwaliteit: besluitvaardig handelen.

edelstenen

Weetje

Charoiet is pas bekent sinds het begin van de 20e eeuw.  Relatief jong dus! De Mongolen slepen deze stenen vaak omdat ze zo goed te verwerken zijn. Deze stenen werden vaak lang in water tot thee gekookt en zou de familieband versterken en bescherming bieden tegen al het boze….

Bijzondere combinatie

Door charoiet samen te dragen met sugiliet of amethist kan de werking van de charoiet beïnvloedt worden. Daardoor kan het zijn dat het je ogen echt opent en je ineens de oplossing weet voor het probleem waar je al heel lang mee worstelt.

Charoiet-in-je-sieraad-armband

Proost!

Deze edelsteen kan in een getrommelde vorm ook heel goed in een waterkan worden gelegd en minimaal 24 uur laten staan. Samen met een bergkristal liefst, dat versterkt de werking. Wel dat water dan opdrinken natuurlijk… Het stabiliseert en versterkt het immuunsysteem.

Charoiet-in-je-sieraad-ketting

Onderhoud
Ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Lekker in de zon weer opladen, deze steen kan flink warmte gebruiken!
Meer en uitgebreidere tips ? Kijk dan op reinigen, ontladen en opladen van je sieraad.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.