Chalcedoon in je sieraad

Chalcedoon-in-je-sieraad

Chalcedoon in je sieraad

Deze steen verbindt en heelt. Bij oude blokkades stuurt hij naar de weg naar heling en vernieuwing. Een prachtige steen voor moeder en kind of bij een postnatale depressie.

Chalcedoon is een hele mooie agaatsoort in een zachte lavendel kleur. Hij is anders dan de andere agaatsoorten semi transparant.
Het is een steen die in de holle gaten en spleten tussen de rotsen groeit en ze op die manier samenvoegt. Een verbindende steen dus.

edelstenen

Kwaliteiten van Chalcedoon

Chalcedoon werkt positief op het 5e chakra, de keelchakra.

Het is een goede steen als begeleider van healings.  Het is namelijk een zachte, rustige helende steen. Hij heelt wat gekwetst is of gewond is. Chalcedoon ontstaat in de natuur als verbindende laag tussen gesteenten. Op deze manier werkt deze steen ook. Bijvoorbeeld als bindende factor tussen moeder en kind. Het versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding. Ook voor kinderen die het moeilijk vinden om van huis te zijn is dit een zachte helpende steen.

Kernkwaliteit: helen

Chalcedoon is de steen van de communicatie. Het helpt te uiten, en werkt goed tegen stotteren en heesheid.  Kalmerende steen bij overspanning en voor mensen met een kort lontje.

edelstenen

Technische gegevens

Vindplaats: Brazilië, Uruguay, India, Namibia en Madagaskar
Hardheid : 7
Groep: kwarts, agaatsoort
Dierenriem: Boogschutter

Chalcedoon-in-je-sieraad

De kleur en de energie

Kleur: lichte lavendel met soms een witte belijning
Chacra: keelchakra
De soort belijning zegt veel over de werking. Je kunt ervoor kiezen om voor een stromende belijning te gaan, afhankelijk van je smaak en wens.

Chacedoon-in-je-sieraad-ketting

Proost!

Deze edelsteen in een waterkan leggen en minimaal 1 uur laten staan. Samen met een bergkristal liefst, dat versterkt de werking. Met dat chalcedoon- water gorgelen of opdrinken.… Tegen heesheid en keelpijn.

Onderhoud

Eén keer per maand ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. In het licht van de volle maan weer opladen.
Meer tips ? Kijk dan op reinigen, ontladen en opladen van je sieraad.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.