Bergkristal in je sieraad

Bergkristal-in-je-sieraad

Bergkristal is een prachtige steen die mensen eigenlijk allemaal wel kennen, want deze transparante steen  is dé spirituele steen. Bergkristal is een steen vol lichtkracht, en dat is waar we bijna allemaal wel naar op zoek zijn.

Omdat de steen kleurloos is wordt vaak gedacht dat de steen wel voor iedereen geschikt is maar dat is niet helemaal zoals het zit.
Bergkristal is een sterke steen met veel energie en niet iedereen is toe aan het heldere zilverwitte licht. Eigenlijk is dit de laatste steen in het groeiproces. Helderheid, zonder vertroebeling…

Bergkristal in je sieraad

Bergkristal in je sieraad kan wel een mooie extra toevoeging zijn. Het is een reinigende steen die erg fijn is om te dragen tijdens of na een langdurige ziekte. Ook  geeft bergkristal weer positieve nieuwe energie aan zowel de drager als aan de ruimte waarin de bergkristal is. Daarnaast een goede steen tegen reisziektes, menstruatieproblemen en overgangsklachten.

Maar let op, het kan een heftige steen zijn. Als je vaak duizelig bent, kun je deze steen beter even laten liggen.

Deze transparante steen kan snel en gemakkelijk worden verwisseld met gewoon glas. Glas heeft echter nooit kleine insluitsels in het materiaal zitten, bergkristal vaak wel. Je kunt ook het verschil meten met daarvoor bestemde apparatuur of gewoon  goed voelen!

Meestal is een bergkristal wat melkachtig, dat zou een symboliek kunnen zijn waar je wat van kunt leren. Elke vertroebeling of groeilaagje heeft zijn eigen waarde als toevoeging voor de drager, passend bij de levensfase waarin je zit.

edelstenen

Kruinchakra

Deze steen werkt versterkend voor alle chakra’s maar in het bijzonder voor het 7e chakra. Het 7e chakra wordt ook wel je kruinchakra genoemd. Het kruinchakra is het centrum voor spiritualiteit en bewustzijn. Het kruinchakra ligt zoals het al aangeeft gelegen in je kruin, de poort naar het weten. Wanneer we bewust zijn van onszelf en onze omgeving weten we makkelijker wat wel en niet bij ons past en voelen we bijvoorbeeld beter aan welke keuzes we moeten maken.

Kernkwaliteit van bergkristal is lichtkracht.

Jezelf opladen

De enkelvoudige puntvormen van bergkristal zijn heel fijn om jezelf ‘op te laden’. Neem daarvoor 2 enkelpuntige bergkristallen, ongeveer even groot. In de linkerhand de punt naar de pols laten wijzen, rechts de hand uit bij de duim. Echt een fijne opkikker voor als je je bed niet uit kunt komen!

edelstenen

Technische gegevens

Vindplaats :  Brazilië,  USA
Hardheid : 7
Groep: Kwarts
Dierenriem: Leeuw

De kleur en de energie

Kleur: transparant, kleurloos
Omdat bergkristal transparant is wordt vaak gedacht dat deze steen overal en bij iedereen goed is. Dat is niet zo! Bergkristal heeft een sterke energie en is niet voor iedereen geschikt om te dragen.

Weetje

Heel vroeger, rond 1700 dacht men dat bergkristal eigenlijk versteend ijs was. Krystallos betekend vrij vertaald ijs. Indianen legden een bergkristal in de wieg van een baby, om het te beschermen voor al het boze. Boeddhisten hopen op een volledige en volkomen verlichting tijdens de meditatie met bergkristal.

Transparantie

Men denkt vaak, hoe zuiverder des te beter. Dat kan bij diamanten wel het geval zijn, maar bij bergkristallen zijn insluitsels juist een bewijs van echtheid. Soms is de steen wat troebeler, soms zitten er groeilaagjes in. Een mineraal en de mens zijn beiden niet perfect. Hoeft ook niet. Soms wijst het je de weg naar de zuiverheid die je wilt bereiken.

Bergkristal-in-je-sieraad-ketting
edelstenen

Dragen

Deze edelsteen kun je beter niet als kristalpunt dragen, of de punt moet omhoog verwerkt worden. De energie van de kristal stroomt altijd in de richting van de punt. Met als gevolg een leeg en vermoeid hoofd en verwardheid in het denken.

Weetje

De bergkristal groeit in een punt, net als andere kwartssoorten. Er zijn mannelijke punten -heel spits toelopend- en vrouwelijke punten -plattere bovenkant van de punt-.

(Ook) bij de stenen blijkt, dat een vrouw meestal valt op de energie van de mannelijke punten en omgekeerd.

Onderhoud

Ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. In de zon weer opladen.
Meer en uitgebreidere tips ? Kijk dan op reinigen, ontladen en opladen van je sieraad.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.