Azuriet in je sieraad

azuriet

Azuriet in je sieraad

Azuriet is een donkerblauwe steen met positieve werking op het zenuwstelsel en is goed voor de concentratie.
Zorgt voor een helder begrip. Helpt bij mediteren.

Azuriet heeft een prachtige, koninklijke blauwe kleur… Vroeger werd de steen niet alleen verpulverd om als medicijn te gebruiken, maar ook om als kleurstof te gebruiken.

edelstenen

Het voorhoofdchakra

Ook wel derde oog genoemd. Het zit ook net boven en tussen de wenkbrauwen. Azuriet werkt helend voor dit 6e chakra en is goed voor bewustzijn en oplettendheid. Inzicht, intuïtie, wijsheid en visualisatie zijn belangrijke aspecten van het zesde Chakra. Op het moment dat het derde oog niet optimaal functioneert, kan dit leiden tot hoofdpijn, angst, concentratieproblemen, depressie, slecht gezichtsvermogen, problemen met het geheugen en geestelijke problemen.

edelstenen

De kleur en de energie

Kleur: azuurblauw
Chacra: Kruinchacra
Deze blauwe steen ruimt blokkades op en helpt je te concentreren.

Vindplaats :   Marokko, Arizona en Schwarzwald
Hardheid : 3,5-4
Bestanddeel: koper
Dierenriem: Steenbok

Azuriet-in-je-sieraad-armband
Azuriet-in-je-sieraad-hanger

Partners in crime

De azuriet zit vaak verbonden met het groene malachiet. Een hele andere steen met een hele andere werking. Maar omdat de vindplaats ge groeiwijze gelijk is kun je deze twee edelstenen wel samen dragen. Azuriet-malchiet heeft als nieuwe steen een hele andere energie. De samenstelling van azuriet lijkt wel op die van malachiet, het is ook een kopermineraal.

Proost

De azuriet mag je, om het te drinken, minimaal 6 uur in een waterkan leggen. Daarna slokje voor slokje de kan leegdrinken. Men zegt dat daardoor de bijwerkingen van operaties tot het minimum beperkt worden. Neem daarvoor liever een mineraal of trommelsteentje. Die zijn niet zo kostbaar dan een azuriet van edelsteenkwaliteit. Eerst even onder stromend water de steen reinigen voor je het in de kan legt.

Onderhoud

Je kunt azuriet minimaal één keer per maand ontladen in een schaal met hematiet steentjes.
En dan op een mooie zuivere bergkristal weer opladen.
Meer en uitgebreidere tips ? Kijk dan op reinigen, ontladen en opladen van je sieraad.

edelstenen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.