Puur & echt

Het edelmetaal voor MiniJewels is echt zilver of massief goud. Wat op zilver lijkt is het ook. Geelgoud is bij ons massief 18 karaat goud. Als we witgoud gebruiken, is het altijd een legering met palladium. Dat is een edelmetaal uit de platina groep. We gaan voor de beste edelmetalen voor de MiniJewels.

Allergisch voor zilver?

Veel mensen vermoeden dat ze allergisch zijn voor zilver. Dat zou kunnen maar zilver wordt gewoon vaak snel wat donker. Dat heeft niets vaak met allergie te maken. Het is een natuurlijke reactie van zilver op de lucht. Versterkt door warmte, vocht en een zure omgeving., zoals een warme huid door de zon of koorts.

Zilver voor MiniJewels is echt zilver

Wat op zilver lijkt is het soms niet…Nikkel, silver plated, silver filled, sterling zilver. Is dat nu allemaal zilver?

  1. Nikkel zit in alpaca. Ook wel imitatie zilver genoemd. Dat is een zilverkleurig onedel metaal. Dat wordt veel gebruikt in de sieraden industrie omdat het heel goedkoop is. Alpaca en nikkel worden vaak verzilverd. Nikkel is dus geen zilver.
  2. Silver plated. Alpaca dat verzilverd is wordt ook wel silver plated of silver filled genoemd. Dit metaal heeft dus eigenlijk niets met zilver te maken, ook al lijkt het erop. Als het dunne laagje zilver dan slijt aan de binnenkant van de ring of bij de oorstekertjes komt het nikkel uit het onedele metaal in aanraking met de huid. Deze contactallergie kan zich in de loop van de tijd opbouwen. Silver plated is dus geen zilver.
  3. Sterling zilver of zilver 925 is de bekendste en meest gebruikte soort zilver. 925 betekent dat het zilver voor 92,5 % bestaat uit zilver, waaraan 7,5% koper is toegevoegd.  Door de toevoeging van koper wordt het zachte zilver harder gemaakt. De toevoeging Sterling is van toepassing op alle 925 sieraden en komt oorspronkelijk uit Engeland.

MiniJewels sieraden van zilver zijn dus volledig Sterling zilveren sieraden.

Het edelmetaal voor MiniJewels, goud

Aurum is een kleur die schittert en straalt. Het is ideaal voor je sieraden want het is harder dan zilver en is in verschillende varianten beschikbaar; roodgoud, witgoud en geelgoud.

Volledig goud, fijngoud genaamd, heeft 999/ 1000 delen goud dat noemen ze 24 karaat goud. 24 Karaat goud, is boterzacht en kostbaar. Om het goud betaalbaarder en harder te maken kunnen legeringen gemaakt worden van goud met een andere metaal. Dit wordt bijzet genoemd.
De bijzet kan zijn: koper en of zilver, koper, zilver en cadmium, palladium, nikkel, koper en zink. Deze bijzet bepaald de hardheid en de kleur van het goud. Zo kun je witgoud, roodgoud, geelgoud of roségoud samenstellen.

De legering die dan gemaakt wordt moet minimaal 14 karaat zijn, anders mag het in Nederland niet als goud verkocht worden. Dit mag bijvoorbeeld wel in duitsland (8 karaat).  Deze legering van 14 karaat heeft 585 delen goud en de rest is bijzet. Een andere legering van goud kan 18 karaat goud zijn, waarbij van de 1000 delen er 750 delen goud zijn en de rest (250 delen) bijzet. Deze legering is warmer van kleur, iets zachter en bevat dus 1/4 deel meer goud dan 14 karaat goud.

Goldfilled, verguld, gold plated….

In Nederland spreken we van ‘verguld’ of ‘goudkleurig’ als een sieraad of voorwerp niet geheel gemaakt is van goud, maar is voorzien van een laagje goud. De basis van deze sieraden is namelijk metaal en daarover is een heel dun laagje goud gegoten. Bij gold filled wordt dubbel zoveel goud gebruikt als bij gold plated, Uiteindelijk wordt ook bij gold filled een metalen basis gebruikt, maar het laagje goud die erover zit is dikker. Het is dus geen volledig goud, in alle gevallen is de kern van een onedel metaal of van zilver. Dat maakt het bijna onmogelijk reparaties uit te voeren of te solderen aan deze kettingen.

Alles is handwerk bij MiniJewels. Er wordt een lange garantie gegeven op de sieraden. Dus wordt er in principe alleen volledig edelmetaal gebruikt.
Geen gold plated of gold filled dus bij ons. What you see is what you get. MiniJewels, eerlijk edelmetaal en echte edelstenen, met liefde speciaal voor jou gemaakt.

Heb je deze MiniJewels al bekeken:

Verpakking

Uiteraard wordt je mooie nieuwe sieraad in een handgeschept doosje mooi verpakt en veilig aangetekend met PostNL verzonden.

Veilig betalen

Bij InnerJewels betaal je 100% veilig in een beveiligde SSL verbinding. Je kunt kiezen uit afhalen in het atelier waar je kunt pinnen of contant kunt betalen, Bancontact, of met iDeal.

Verzenden en retourneren

  • Gratis verzenden in Nederland
  • Verzenden, mits op voorraad, binnen 48 uur
  • Veilige verzending via PostNL
  • Retourneren binnen 28 dagen

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen