geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van december is tanzaniet

Door nieuwe ervaringen vormt zich een hoger bewustzijn.
Denk aan jezelf en geniet daarvan. Verlangens en wensen vinden hun weg.

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

tanzaniet

Tanzaniet in je geboortesieraad

Tanzaniet is een steen die je helpt om aan jezelf te denken en daarvan te genieten. Onderdrukte gevoelens, verlangens en wensen vinden hun weg. De paarse edelsteen heeft een sterke spirituele werking. Daarnaast kan tanzaniet helpen tegen chronische hoofdpijn zoals migraine en depressies en gebrek aan concentratie.

Tanzaniet werkt ontgiftend, ontstekingsremmend, vermindert verzuring en versterkt het immuunsysteem.

De chakra’s en tanzaniet

Het 6e chakra; het derde oog wordt ook wel het voorhoofdchakra genoemd. Als bijnaam krijgt het ook wel het derde oog, omdat dit chakra zich net iets boven en tussen de wenkbrauwen bevindt.

Dit voorhoofdschakra staat voor bewustzijn en oplettendheid. Inzicht, intuïtie, wijsheid en visualisatie zijn belangrijke aspecten van het zesde chakra. ‘Ik zie’ staat centraal. Bij het derde oog worden het gezicht, de ogen, het zenuwstelsel en de hersenen aangesproken.

Het element licht wordt in verbinding gesteld met het 6e Chakra. De verlichting in jezelf vinden, zorgt voor bewuste keuzes en duidelijkheid in je leven.

Meer over tanzaniet

Tanzaniet is lavendelkleurig paars.
Het is een variant van Zoisiet.  Zoisiet is een combinatie van roze met groen.
Thuliet is een andere variant van Zoisiet, die is voornamelijk roze.

Familie: zoisiet
Hardheid: 6,5
Bestanddeel: aluminium
Vindplaats: Tanzania

Goede edelsteen combinaties met tanzaniet

Alle combinaties met andere Zoisiet varianten zijn fijn. Bijvoorbeeld thuliet, of robijn-zoisiet.
Verder kun je tanzaniet goed combineren met diamant, witte topaas, bergkristal, labradoriet, en toermalijnkwarts.

Verzorging van tanzaniet

Eén keer per maand kun je de tanzaniet ontladen in een schaaltje hematiet steentjes. Je kunt tanzaniet op een bergkristal weer opladen.

Pas op met fel zonlicht, tanzaniet kan verkleuren en bleek worden.

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen