herbruik-goud-zilver-sieraad

Blauw in je sieraad

Je kunt blauw in je sieraad dragen door het kiezen van blauwe edelstenen of  blauwe emaille. Blauw is de kleur van de hemel, van verdieping op geestelijk gebied. Je leert vertrouwen te krijgen in je eigen talenten. Het is de kleur van rust en vrede. De kleur van communicatie. Blauw blust, koelt teveel aan spanning. De kleding blauw straalt autoriteit uit.

saffier-blauw

Blauwe edelstenen

Er zijn verschillende blauwe edelstenen. Blauwe topaas, blauwe saffier, lapis lazuli, aquamarijn, sodaliet, angeliet, azuriet, en ook labradoriet kan een heldere blauwe glas hebben.
Allemaal blauwe stenen in verschillende tinten blauw. Ze werken allemaal op het keelchakra of het derde oog, afhankelijk van de tint blauw.

blauw-sieraad

Lichtblauw  hoort bij het 5e chacra

Het vijfde chakra is de keelchakra. De kleur lichtblauw hoort bij de keel, het creatieve centrum van expressie.  Deze kleur kan je helpen te kunnen uiten.

Als hier de boel ‘op slot zit’ kun je last hebben van opgekropte emoties die zich kunnen uiten in de vorm van heesheid, veelvuldig keel schrapen, vaak kuchen, vastzittende nek, strakke kaken, dichte oren. Soms moet je moed hebben om je uit te spreken en lastige zaken uit te leggen.

Donkerblauw hoort bij het 6e chakra

Het voorhoofdschakra, het zesde chakra, zit op je voorhoofd, tussen je wenkbrauwen. Deze donkere kleur blauw hoort bij intuïtie. Het weten, luisteren en daarnaar handelen. Vaak wordt het stemmetje in je hoofd (= de intuïtie) weggedrukt en is je afgeleerd daarnaar te luisteren.

Je kunt last hebben van geïrriteerde ogen, voorhoofdsholteontstekingen, teveel dagdromen en niet kunnen focussen.

De kracht en valkuilen

Met veel blauw zijn je sterke kanten: goed in expressie, je bent creatief, je kunt alles goed onder woorden brengen en je bent serieus, gewetensvol, nuchter.

De valkuil kan zijn dat je passief, koel, afstandelijk, lange tenen, traag en behoudend kunt overkomen.

Persoonlijkheid van blauw

Een blauw-mens is vaak introvert, rustig, ontspannen, nuchter, trouw, groot verantwoordelijkheidsgevoel, beheerst.

In relatie tot anderen: integer, vrede bewarend, weloverwogen beslissingen nemend.

Behoefte aan blauw

Je houdt van ruimte, rust, vrijheid ook vrijheid in spreken.

De uitdaging voor blauw liefhebbers os om je minder verantwoordelijk voelen, meer te genieten van het leven en je mag onbezonnen zijn.

Blauwe emaille

  • Helderblauw is een prachtig helder korenbloemen blauw. Mooi samen met andere blauwtinten, donkergroen, paars of bruin.
  • Hardblauw is koningsblauw. Mooi samen met helderblauw, zwart-blauw, paars, grijs en mint
  • Babyblauw is de lichtste kleur blauw, waterblauw of aquamarijnblauw is de beste omschrijving.

Meer blauwe emaille

  • Vaalblauw is een lichtere kleur blauw. Beschaafd en bescheiden.  Mooi met paars of met zwart-blauw.
  • Zwart-blauwe emaille is haast zwart, maar niet zo hard. Dun opgebracht en vaak en heet gebakken is hij mooi helder heel donkerblauw. Een prachtige sterrenhemel.
paars-emaille

De verschillende blauwe geboortestenen:

Aquamarijn- maart, Blauwe saffier- september, Blauwe topaas- december

Hoe leuk is het om de kraamvrouw te verrassen met een sieraad met de geboortesteen van het kindje erin verwerkt. Elke maand heeft zijn ‘eigen’ edelstenen die bij die maand horen. Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. En ze zijn natuurlijk ook heel mooi om te zien! Als kraam cadeau dus, maar ook als kerstgeschenk, Moederdag cadeau, of  ‘gewoon’ voor een verjaardag zijn de geboortestenen in je sieraad een prachtig aandenken.

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen