De kleur blauw

Wist je dat je onbewust beïnvloed wordt door de kleuren om je heen? Niet alleen hebben we allemaal een persoonlijke voorkeur in kleuren, ook je humeur, houding, productiviteit en zelfs je spijsvertering kunnen worden beïnvloed door een kleur.

Blauw is de kleur van de hemel, van verdieping op geestelijk gebied. Je leert vertrouwen te krijgen in je eigen talenten.
Het is de kleur van rust en vrede. De kleur van communicatie.
Blauw blust, koelt teveel aan spanning. De kleding blauw straalt autoriteit uit….

Donkerblauw hoort bij het 6e chakra

Het voorhoofdschakra, het zesde chakra zit op je voorhoofd, tussen je wenkbrauwen. Daarom wordt het ook wel je derde oog of zesde zintuig genoemd.
Deze donkere kleur blauw hoort bij intuïtie. Het weten, luisteren en daarnaar handelen. Vaak wordt het stemmetje in je hoofd (= de intuïtie) weggedrukt en is je afgeleerd daarnaar te luisteren. Negeer deze stem niet want het komt steeds terug met waardevolle informatie.

Als je 6e chakra niet kan doorstromen kun je last hebben van geïrriteerde ogen, voorhoofdsholteontstekingen, teveel dagdromen en niet kunnen focussen.

Lapis lazuli

Deze blauwe steen versterkt de wil en met het pyriet erin is deze steen heel fijn tegen overspannenheid en depressies. Het is een echte vriendschap steen,  waarbij je duidelijk ziet, dat vrienden krijgen niet genoeg is. Je moet vriendschap onderhouden en verzorgen alsof het je gezondheid is.

Voor het sterrenbeeld stier en boogschutter.

Lapis Lazuli
edelstenen

Lichtblauw voor het 5e chakra

Het vijfde chakra is de keelchakra. De kleur lichtblauw hoort bij de keel, het creatieve centrum van expressie.  Deze kleur kan je helpen te kunnen uiten. Als je veel blauw zoekt heb je behoefte aan rust en ontspanning.

Als hier de boel ‘op slot zit’ kun je last hebben van opgekropte emoties die zich kunnen uiten in de vorm van heesheid, veelvuldig keel schrapen, vaak kuchen, vastzittende nek, strakke kaken, dichte oren….Soms moet je moed hebben om je uit te spreken en lastige zaken uit te leggen. En draag lichtblauwe edelstenen zoals topaas of aquamarijn.

Aquamarijn

Een waterblauwe edelsteen in zowel transparante vorm als opaak. Soms gaat de kleur naar het groene. Een aquamarijn in je sieraad is fijn tegen allergie. Vooral als de allergie in het hoofd zit, neus, voorhoofdsholtes en ogen.

Het is de geboortesteen van maart en voor het sterrenbeeld waterman.

blauwe aquamarijn

De kracht van blauw

Zelfexpressie, creatief, goed kunnen verwoorden, serieus, gewetensvol, nuchter.

De valkuil van blauw

Passief, koel, afstandelijk, lange tenen, traag en behoudend.

Persoonlijkheid van blauw

Introvert, rustig, ontspannen, nuchter, trouw, groot verantwoordelijkheidsgevoel, beheerst.

In relatie tot anderen: integer, vrede bewarend, weloverwogen beslissingen nemend.

Behoefte

Aan ruimte, rust, vrijheid ook vrijheid in spreken.

Uitdaging voor blauwtypes

Je minder verantwoordelijk voelen, meer genieten van het leven, onbezonnen zijn

blauw sieraad

Blauwe emaille

Wij gebruiken voornamelijk transparante emaille en juist in die transparante blauwe tinten zijn er veel mogelijkheden met emaille.

hartjes-hanger-met-blauwe-topaas

Wil je een sieraad met blauw erin verwerkt?

Ben je geïnteresseerd in een blauw sieraad? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen