Aarden

Aarden wordt ook wel gronden genoemd.
Met je voeten op de grond.
Stevigheid, veiligheid en warmte van de aarde.

Het nut van aarden

Wanneer we niet geaard zijn missen we het contact met de aarde. We zijn niet in het hier en nu. We leven in ons hoofd.

Ben je snel vermoeid, gespannen, heb je een slechte focus of kun je slecht je rust vinden?
Heb je last van duizeligheid, kun je slecht slapen, ben je vaak koud of heb je last van schouders en nek?
Ja? Dan is het tijd om meer aandacht aan het aarden te besteden.

Aarden en spanning loslaten

Stress en overbelasting kunnen je onder druk zetten. Dat mag ook wel even, maar de spanning moet ook weer afgevoerd worden. Een overvol hoofd kan je flink ziek maken.
Een goede aarding is belangrijk om emoties en overbelasting los te kunnen laten. Om het hoofd leeg te maken. Daardoor kan de energie weer opgeladen worden.

InnerJewels schakelarmband met verwisselbare edelsteenschakel

Aarden en je 1e chakra

Je eerste chakra is uit balans als je niet geaard bent.  We kunnen ons dan onveilig voelen, we hebben minder liefde en compassie voor de ander. We worden overspoeld door zorgen, angst en stress.

Het eerste chakra kun je onder andere stimuleren:

 • Door wandelen, fietsen of tuinieren. Door het groen en de natuur op te zoeken.
 • Door je voeten aandacht te geven. Draag rode sokken, neem een voetenbad, voetmassage of loop op blote voeten.
 • Door het volgen van yoga lessen of meer te mediteren.
 • Door het dragen van de juiste stenen, bijvoorbeeld toermalijnkwarts. De zwarte naaldjes toermalijn voeren alle extra ballast af. Toermalijnkwarts fijn is voor het verwerken van emoties, spanning en stress.
edelstenen

Geboortesieraden met toermalijnkwarts

Toermalijnkwarts kun je met elke andere edelsteen combineren zonder dat de energie van deze stenen elkaar storen.  Je kunt dus ook geboortestenen combineren met toermalijnkwarts. Zo kun je de geboortesteen van je geliefde, van je kinderen of van andere dierbare mensen combineren met een aardende steen.

Aarden voor de focus

Kun je slecht focussen, raak je steeds maar afgeleid? Gaan je gedachten met je aan de haal, heb je een overvol hoofd en kun je je slecht concentreren?
Zorg voor een goede aarding. Toermalijnkwarts helpt je het hoofd leeg te maken.  Tijgerijzer is ook goed voor de aarding en voor kracht en moed.

Geen rust kunnen vinden

Als je slecht geaard bent, kun je slecht je rust vinden, waardoor je oververmoeid bent, je groei en ontwikkeling stagneert en een burn-out ligt op de loer. Draag toermalijnkwarts om te aarden samen met smaragd. Smaragd leert je niet steeds over je grenzen te gaan en op tijd terug te schakelen of nee te zeggen.  Toermalijnkwarts samen met mosagaat geeft meer rust en dus groei mogelijkheden.

edelstenen

Aarden voor hoog gevoelige personen

HSP personen, mensen met een hoge gevoeligheid, kunnen extra snel last krijgen van niet geaard zijn. Vaak ontbreekt een soort filter bij gevoelige mensen, waardoor spanning en angsten van anderen vol binnen kunnen komen. Voor hen is het fijn om toermalijnkwarts samen met hematiet te dragen. Hematiet is ook een sterk aardende steen, die bovendien extra beschermt. Hij werkt als een soort spiegel die de anderen voor wordt gehouden.

Aarden voor mensen in de zorg

Ben jij mantelzorger, therapeut, verpleegkundige, arts…. ?
Jij biedt zorg; de zorgvrager zoekt steun en begrip. Jij geeft als zorgverlener je energie en de zorgnemer is daar reuze blij mee. Maar de kans bestaat dat de zorgverlener leeg loopt aan het eind van de dag. Zelfzorg is dan enorm belangrijk en goed aarden is daar een essentieel onderdeel van.  Wandel, mediteer en draag aardende stenen.

Meer stenen om te aarden

 • Rode jaspis. Deze steen aard en zorgt voor meer daadkracht.
 • Agaat. Een agaat met rustige belijning kan zorgen voor meer rust.
 • Hematiet, een mooie steen om sterker te worden, vooral bij een burn-out.
 • Tijgerijzer, zet aan tot daadkracht.

Wil je een sieraad om beter te kunnen aarden?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad met toermalijnkwarts? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

 • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Mijn eerste sieraad van Irene was een hanger met een Lapiz Lazulli: een edelsteen die een positieve werking heeft op vriendschappelijke relaties (“je wat liever maakt”). Af en toe kan ik wat direct zijn in mijn communicatie, vandaar. In de zilveren setting had ze achterin ook nog een heel mooi hartje gemaakt.” Of …”Irene heeft voor mijn ring een heel mooie labradoriet gependeld, een steen die je kan beschermen tegen negatieve energien van anderen, in die tijd had ik veel 1-op-1 contact momenten.”

-Saskia Oude Aarninkhof-

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen