geboortesteen-blauwe-saffier

Tweeling

22 mei- 21 juni.

De sterke punten van een Tweeling zijn vaak: sociaal, veelzijdig en zelfverzekerd.

Deze persoon is vaak erg sociaal en prettig in de omgang. Hij of zij is meestal veelzijdig. Door zijn praktische instelling kan een Tweeling vaak goed organiseren. Het is vaak een actief persoon en concentratie kan dan soms wel een moeilijk puntje zijn. Een Tweeling kan zelfverzekerd overkomen, maar de drang om het gelijk te bewijzen kan soms groot worden. Daarnaast is een Tweeling vaak erg kritisch waardoor faalangst op de loer kan liggen.
Op lichamelijk gebied daardoor wat gevoeliger voor klachten die door spanningen gevoed worden, zoals hart, huid en darmen.

edelstenen-geboortestenen

Element lucht

Tweeling mensen zijn vaak ‘luchtmensen’

  • houden van contact met anderen
  • hebben een nuchtere instelling
  • zijn nieuwsgierig en steeds op zoek naar nieuwe informatie

Tweeling en de algemene stenen

Voor het sterrenbeeld Tweeling zijn de volgende stenen min of meer gelijk aan hun karakter. Ze zijn dus altijd goed, botsen niet.

Deze algemene stenen die passen bij een Tweeling zijn: tijgeroog, citrien, rozenkwarts en chalcedoon.

edelstenen-geboortestenen

Citrien

Zachtgele steen, maakt blij en geeft veel positiviteit. Je wordt door deze steen zelfverzekerder en het verbetert het concentratievermogen. Geeft warmte op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Beschermt tegen agressiviteit door de vrolijke uitstraling. Citrien werkt voor het 3e chakra, het centrum voor de wilskracht.

Barks ring met citrien
Barks ring met citrien

Chalcedoon

Deze steen straalt zachtheid en rust uit. Het is een steen voor de verbinding. De verbinding tussen de kindertijd en nu, tussen moeder en dochter en tussen vrienden. Daarnaast een helende steen, het heelt wat gekwetst of beschadigd is. Ook fijn om te dragen bij overspanning en blokkades in het uiten. Hoort bij het 5e chakra, de keel.

edelstenen-geboortestenen

Tweeling en de aanvullende stenen

Als een Tweeling wat meer aandacht wil schenken aan de groei van zijn persoonlijkheid zijn verschillende stenen mogelijk, uiteraard afhankelijk van levensfase.  Mooie stenen zouden kunnen zijn:

edelstenen-geboortestenen
citrien-geel
Hanger met citrien
symboolarmbandje-vlinder-rozenkwarts
Armband met rozenkwarts
turkoois
Armband met turkoois
edelstenen

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud