geboortesteen-blauwe-saffier

Sterrenbeeld  Steenbok

22 dec – 20 jan

Een steenbok is vaak eerlijk en oprecht.
Deze persoon is praktisch en ordelijk, ambitieus en wilskrachtig. Vaak individualistisch gericht. Soms zie je dat terug in de sport die gekozen wordt.
Nuchter en zakelijk, waardoor vaak de technische en zakelijke vakken gekozen worden. Bijvoorbeeld de wetenschap.
Soms kun je een verharde indruk krijgen; dat is slechts schijn want van een steenbok kun je altijd op aan. Een echte redder in nood. De steenbok is vaak kritisch ten opzichte van zichzelf en ook anderen.

Lichamelijk zijn de zwakke punten van een steenbok vaak gewrichten, huid en spijsvertering.

edelstenen-geboortestenen

Algemene stenen voor het sterrenbeeld Steenbok

Voor het sterrenbeeld Steenbok zijn de volgende stenen min of meer gelijk aan hun karakter. Ze zijn dus altijd goed, botsen niet.
Deze algemene stenen die passen bij een Steenbok zijn: smaragd, onyx en chalcedoon.

steenbok 22 dec-20 jan
edelstenen-geboortestenen

Onyx

Zwarte dichte steen. Sterk aardend, maar kan ook deprimerend werken. Dus je moet goed kijken naar het beeld van de drager; geen onyx als je al ernstig van aard bent dus. Bevordert de concentratie.

Onyx hoort bij het 1e chakra.

Chalcedoon

Deze steen straalt zachtheid en rust uit. Het is een steen voor de verbinding , voor jezelf: tussen de kindertijd en nu. Tussen moeder en dochter en tussen vrienden. Het brengt emoties in evenwicht.

Hoort bij het 5e chakra, de keel.

chalcedoon
edelstenen-geboortestenen

Sterrenbeeld Steenbok en de aanvullende stenen

Als een Steenbok wat meer aandacht wil schenken aan de groei van zijn persoonlijkheid zijn verschillende stenen mogelijk, uiteraard afhankelijk van levensfase.    Mooie stenen zouden kunnen zijn

edelstenen-geboortestenen
edelstenen

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud