geboortesteen-blauwe-saffier

Maagd

24-8 tot 23-9

Het beeld van de maagd kan zijn kritisch, beredenerend soms wat ernstig  en ietwat gesloten. Een maagd is vaak puur en eerlijk, zal niet snel slechte bedoelingen hebben. De maagd is erg gericht op bewijzen, houdt niet van roddels en gaat soms gevoelskwesties uit de weg.

De maagd zal de gevoelens niet snel uiten. Maagden kunnen last hebben van hun spijsvertering door het opkroppen van emoties. Blijf er niet mee ‘in de maag zitten’ en draag dan meer chrysocolla. Dé verbindende steen voor hart en keel.

edelstenen-geboortestenen

Maagd & het element aarde

Maagd-mensen zijn ‘aarde-mensen’

  • Aards, gedegen, krachtig. Met beide benen op de grond.
  • Gedegen, geduldig en precies.
  • Betrouwbaar en integer

Maagd en de algemene stenen

Voor het sterrenbeeld Maagd zijn de volgende stenen min of meer gelijk aan hun karakter. Ze zijn dus altijd goed, botsen niet. De stenen die een warme positieve kleur hebben, vullen de behoefte aan van een maagd die behoefte heeft aan meer warmte, vertrouwen en geluksgevoel. Zoals gele calciet, carneool of rode jaspis.

edelstenen-geboortestenen

Carneool

Deze oranje halfedelsteen heeft een opwarmende energie. Een fijne steen die aanzet tot actie, geeft levenskracht en stimuleert het doorzettingsvermogen. Tegen koppigheid, depressieve gedachtes en wantrouwen. Deze steen kan positief werken op het tweede chakra, dus laag dragen. Beter niet dragen als je een hoge bloeddruk hebt.

Carneool-in-je-sieraad-ring
edelstenen-geboortestenen

Sterrenbeeld Steenbok en de aanvullende stenen

Als een Steenbok wat meer aandacht wil schenken aan de groei van zijn persoonlijkheid zijn verschillende stenen mogelijk, uiteraard afhankelijk van levensfase.    Mooie stenen zouden kunnen zijn

  • Bergkristal voor lichtkracht,
  • Rozenkwarts voor zachtheid in gevoelens
  • Amethist om de spiritualiteit te stimuleren.
edelstenen-geboortestenen
Amethist-in-je-sieraad-hanger
Hanger met amethist
rozenkwarts-geboortesteen-oktober
ring met rozenkwarts
Bergkristal-in-je-ketting
Ketting met bergkristal
edelstenen

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud