geboortesteen-blauwe-saffier

Kreeft

22 juni- 22 juli

Een Kreeft-mens is vaak romantisch, gevoelig met een grote verbeeldingskracht. Hij of zij is vaak gehecht aan huis & haard. Thuis kan de persoon met het sterrenbeeld Kreeft zich lekker terugtrekken en is het veilig. Daarnaast kan hij of zij ook heel sociaal zijn. Dit dualisme is heel kenmerkend voor veel Kreeften. Dus van de ene kant een huismus, van de andere kant een feestbeest met vrienden. Een Kreeft is vaak voorzichtig en wat verlegen, maar ze hebben van de andere kant ook erg de behoefte om zich uit te drukken, bijvoorbeeld op toneel of door te schrijven.

Aandachtspuntjes
Op lichamelijk gebied kunnen klachten in maag, keel en buik voorkomen door opgekropte spanning.

edelstenen-geboortestenen

Kreeft en de algemene stenen

Voor het sterrenbeeld Kreeft zijn de volgende stenen min of meer gelijk aan hun karakter. Ze zijn dus altijd goed, botsen niet. Deze algemene stenen die passen bij een Kreeft kunnen zijn: labradoriet, rozenkwarts, maansteen en smaragd.

edelstenen-geboortestenen

Labradoriet

Het heelt, beschermt, versterkt, geeft realiteitszin, is prachtig met de vele kleurnuances. Labradoriet is een fantastische auraheler en – beschermer. Tevens een helper voor hypergevoelige mensen; wat je beperking is, is vaak ook je talent. Je moet het alleen even zien….Labradoriet is er in veel kleuren, afhankelijk daarvan de werking en het verbonden chakra.

armband met labradoriet
hanger met maansteen

Maansteen

Deze steen is de steen van de hoop en de reinheid. Maansteen helpt de zachtheid en het gevoel toe te laten. Het is ook een fijne steen bij verzuring van de maag en helpt de spijsvertering te verbeteren. Tevens kan de maansteen ook positief werken in geval van kinderloosheid die niet vanuit de geneeskunde te verklaren is. Maansteen werkt op het 2e chakra.

edelstenen-geboortestenen

Sterrenbeeld Steenbok en de aanvullende stenen

Als een Steenbok wat meer aandacht wil schenken aan de groei van zijn persoonlijkheid zijn verschillende stenen mogelijk, uiteraard afhankelijk van levensfase.    Mooie stenen zouden kunnen zijn

  • Bergkristal voor lichtkracht,
  • Rozenkwarts voor zachtheid in gevoelens
  • Amethist om de spiritualiteit te stimuleren.
edelstenen-geboortestenen
Amethist-in-je-sieraad-hanger
Hanger met ametist
Hanger met bergkristal
Bergkristal-in-je-ketting
Ketting met bergkristal
edelstenen

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud