geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van oktober is roze toermalijn

– voor onvoorwaardelijke liefde-

Vertrouwen om op eigen benen te staan

roze toermalijn in je hanger

Roze toermalijn in je geboortesieraad

Voor het verwerken van liefdesverdriet of andere hartepijn.
Het versterkt de hartkracht en helpt bij zelfliefde en -acceptatie.

De chakra’s en roze toermalijn

Het vierde chakra is het chakra voor emotionele intelligentie. Liefde en acceptatie van jezelf is hier centraal. Trauma’s in de emotionele sfeer hebben enorme invloed op het hartchakra en verzwakken het immuunsysteem. Dit chakra ligt in het midden van onze zeven chakra’s en vormt de verbinding tussen het spirituele en het aardse. Leven vanuit het hart kan je helpen om de andere chakra’s te voeden en te openen, omdat dit chakra de verbinding legt.

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Edelstenen