geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van mei is chrysopraas

Ik heb lief, ik groei, accepteer en voel me één geheel. Ziel, geest en lichaam.

Een prachtige redelijk zeldzame appelgroene chalcedoon soort.
Het is een typisch vrouwelijke steen, die verbindend werkt tussen de vrouwelijke zachtheid en de sterkere mannelijke groeikracht.

chrysopraas

Chrysopraas in je geboortesieraad

Chrysopraas is een steen die rustgevend en reinigend werkt. Wanneer je veel spanning vasthoudt dan kun je daar stress, hoge bloeddruk  en andere klachten van krijgen. Chrysopraas helpt je om te ontspannen en positief te denken.

Door het nikkel dat in de steen verwerkt is werkt de steen reinigend. Het voert stress en spanning dus af uit je lijf waardoor groei mogelijk is.

edelstenen-geboortestenen

De chakra’s en chrysopraas

Het vierde chakra is het hartchakra voor emotionele intelligentie. Liefde en acceptatie van jezelf is hier centraal. De kleuren roze en groen komen in het 4e chakra bij elkaar. Roze voor de liefdevolle energie en groen voor rust en groei.

Het hartchakra ontwikkelt zich voornamelijk tussen je 21e en 27e levensjaar. Het is verbonden met het element lucht. Dit element staat voor ademhaling en beweging. Als je hartchakra in balans is, accepteer je jezelf voor wie je bent. Je durft en wilt je open stellen alhoewel je dan kwetsbaar bent. Je kunt zacht zijn voor jezelf en anderen. Je kunt mensen vergeven en handelt vanuit vertrouwen en compassie. Liefde en acceptatie van jezelf is hier centraal. Trauma’s in de emotionele sfeer hebben enorme invloed op je hartchakra en verzwakken je immuunsysteem.

De-kleur-geel-in-je-sieraad

Meer over chrysopraas

De familienaam van chrysopraas is chalcedoon, dat is een kwartsvariëteit. De gewone chalcedoon is melkachtig grijs en doorschijnend. Agaat is ook een chalcedoon, maar dan met een bandenstructuur, met van die lijnen. Mosagaat en onyx zijn ook chalcedonen. Chrysopraas is de exclusieve groene variant. Deze wordt helaas veel nagemaakt door gewone chalcedoon groen te beitsen.

Familie: Chalcedoon, kwarts
Hardheid: 7
Bestanddeel: nikkel
Vindplaats: Australië

Edelsteen combinaties met chrysopraas

Chrysopraas en bergkristal, diamant, labradoriet of toermalijnrutiel kunnen samen gedragen worden.

Verzorging van chrysopraas

Chrysopraas reinigen doe je met lauw gedemineraliseerd water. Daarna in het maanlicht of op een bergkristal-cluster weer opladen

chrysopraas-geboortesteen-mei
edelstenen-geboortestenen

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud