geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van maart is aquamarijn

Voor welbespraaktheid

Aquamarijn is goed om je te uiten en tegen allergie met een loopneus en veel niezen.

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

aquamarijn

Aquamarijn in je geboortesieraad

Deze edelsteen laat het stromen. Datgene wat vast is blijven zitten laten bewegen. Alles wat altijd is ingeslikt en opgekropt, kan klachten geven zoals allergie en klachten in het keelgebied. Je mag vanuit oprechtheid spreken. Het helpt te communiceren. Geeft een goede energie bij voorhoofdsholteontstekingen en goed voor kaak, kiezen, mond. Deze steen is ook een voedende steen voor mensen die veel praten of zingen.

De chakra’s en aquamarijn

Aquamarijn werkt helend voor je keelchakra. Het keelchakra is het vijfde chakra en staat voor het centrum die onze spraak en creatieve expressie beheerst. Het keelchakra bevindt zich aan de basis van de keel, in de V, die is gevormd in het centrum van het sleutelbeen. De energie van dit chakra zal bepalen hoe eerlijk we voor onszelf zijn, hoe goed we ons kunnen uitdrukken. Spreek en wordt gehoord.

Schuldgevoelens maar ook verlegenheid of soms ook boosheid kunnen makkelijk het keelchakra blokkeren. Aquamarijn laat het stromen in dit chakra en kan je helpen uit te spreken wat je dwars zit.

Aquamarijn behoort tot de familie beryl.

Er is ook nog goudgele beryl; heliodoor , rose beryl; morganiet en kleurloze beryl; gosheniet.
De vorm waarin beryl gevonden wordt is hexagonaal, dwz een zeszijdig ‘stokje’.

Familie: Beryl
Hardheid: 7½ – 8
Bestanddeel: aluminium, silicium
Vindplaats: Nigeria, Brazilië, Madagaskar, Afghanistan

Edelsteen combinaties met aquamarijn

Aquamarijn en amethist zijn samen extra rustgevend, open en stromend. Bevorderen het geestelijk bewustzijn. Aquamarijn en bergkristal, labradoriet of toermalijnrutiel kunnen ook samen gedragen worden.

Verzorging van aquamarijn

Eén keer per maand ontladen in gedemineraliseerd water en opladen in de zon.

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen