Tijgeroog

Tijgeroog is een volle broer van valkenoog. Alleen is tijgeroog door oxidatie van ijzer bruin geworden en valkenoog heeft een blauwe schijn over de steen. Soms zit in één steen een beetje tijgeroog en een beetje valkenoog bij elkaar.
Van deze edelsteen wordt gezegd dat het de drager beschermt tegen beledigingen en persoonlijke aanvallen. Het weert af zonder dat het kan beschadigen. Het is een warm bruine steen die ontkrampt en verwarmt.

In huis

Zet een schaaltje mooie tijgeroog bij de voordeur. Het staat mooi, maar nog belangrijker, het houdt negativiteit buiten!

tijgeroog-bescherming

Tijgeroog

Vindplaats :  Zuid-Afrika, USA, West-Australië
Hardheid : 7
Groep: Kwarts
Dierenriem: Maagd, lees hier meer over Maagd, Tweeling, lees hier meer over tweeling

edelstenen
tijgeroog in je sieraad

Technische gegevens

Kleur: blauw- groen|
Vindplaats :  USA, Madagaskar, Brazilië
Hardheid : 6-6,5
Groep: Veldspaatgroep
Bestanddeel: kalium
Dierenriem: Waterman

Zonnevlecht

Tijgeroog werkt helend voor je 3e chakra. Het is gelegen boven in de buik en het is de kern van onze persoonlijkheid, ons ego. Het derde chakra is het middelpunt van wilskracht. De zonnevlecht die in balans is brengt ons persoonlijke kracht, zelfverzekerdheid verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid. Tijgeroog versterkt je zelfbeeld en brengt dit energieknooppunt in balans.

Wil je een sieraad met tijgeroog?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin tijgeroog is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud