Tijgerijzer is een bruin-zwarte steen met bruine belijning.
Vindplaats: Zuid-Afrika, West-Australië
Hardheid: 7
Deze half edelsteen bestaat uit verschillende mineralen: hematiet (grijs), jaspis (rood) en tijgeroog (bruin)

Tijgerijzer werd vroeger al veel door krijgers gebruikt. Het scherpt het verstand en men werd er dapper door. Nu is het nog steeds een hele sterke steen die beschermt tegen verkeerde vrienden met slechte invloeden.

Kernkwaliteit: kracht en moed

Tijgerijzer verzorgen

Mooie glanzende stenen zul je moeten onderhouden om ze mooi stralend te houden maar ook om hun werking niet verloren te laten gaan. Je kunt hiermee zelfs voorkomen dat de steen barst.  En dan daarna weer opladen…

Tijdens een ziekte of stress heeft die steen het lastig en zelfs soms zwaar; die steen neemt immers veel spanning en negativiteit op, die de steen weer graag kwijt wil…..

Stap 1: ontladen/ reinigen
Neem een glas water en vul deze met gedemineraliseerd water of spa blauw. Daar zit geen verontreiniging in. Mag ook water zijn uit een mineral water system. Als het water maar zuiver is. Leg de steen er 24 uur in. Als de steen zwaar belast is geweest zullen er veel belletjes rond de steen in het water te zien zijn. Ververs dan het water en laat de steen langer in het water staan, net zolang tot er geen belletjes meer rond de steen tevoorschijn komen.

Let op dat je altijd maar 1 steensoort per glas bij elkaar doet. Nooit mixen! Trouwens ook niet in je sieraden koffertje…

De steen langer in een glas reinigen hanteer je ook als de steen van iemand anders is geweest.

Nog uitgebreider reinigen kun je doen door na 3 dagen in het water, de steen 3 dagen in een schaaltje schonen tuinaarde te stoppen. (Niet in de tuin begraven! Maar de aarde in een potje doen)
Daarna afspoelen en snel door de rook van een kaars halen. Alle elementen zijn gebruikt, water, aarde en vuur.

Stap 2: opladen
Hier moet je even opletten; transparante stenen horen bij de geest. Die kunnen in de zon worden opgeladen, eventueel onder een doekje. Zoals amethist kan verkleuren in de zon namelijk.

Half transparante stenen horen bij het gevoel. Dat zijn stenen waar je net niet doorheen kunt kijken, maar toch niet helemaal dicht (opaak) zijn. Die worden graag in de maan opgeladen. Het liefst in het licht van de volle maan, die is het krachtigste.

De echt opake stenen zoals tijgerijzer, die bij het lichaam horen, die niet transparant zijn, kun je in de aarde opladen.

Extra opladen kan op een ruwe mineraal van hetzelfde materiaal als de steen. Of op een kristallen klankschaal. Geen verschillende stenen tegelijk op een klankschaal opladen natuurlijk.

Bewaar je edelstenen niet allemaal bij elkaar in een grabbeldoosje! Eventueel even in een plastic zakje doen, zodat de energie niet in botsing komt met een andere is een praktische en doeltreffende oplossing.

En is je steen niet meer te redden, gooi hem dan niet in de prullenbak maar geef hem aan de aarde terug….

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud