Technische gegevens

Hardheid 3
Vindplaats: Alpen, Jura, Turkije
Groep: calciet
Dierenriem: Tweeling

De Indianen noemden vroeger  de oranje calciet de brandende steen. Ze dachten dat die steen de zonne-energie opsloeg, zodat die ook ’s nachts brandde…. Ze dachten dat het een goede beschermer tegen het kwaad was.

Deze oranje variant stemt ons vrolijk en verwarmt. Ook dus heel goed in te zetten bij problemen met de seksualiteit.  ’s Nachts beschermt de oranje calciet ons tegen nachtmerries en nare dromen.
Het calciet werkt op een positieve manier tegen alle narigheid van de botten en gewrichten.

Onderhoud

Mooie glanzende stenen zul je moeten onderhouden om ze mooi stralend te houden maar ook om hun werking niet verloren te laten gaan. Je kunt hiermee zelfs voorkomen dat de steen barst.  En dan daarna weer opladen…

Tijdens een ziekte of stress heeft die steen het lastig en zelfs soms zwaar; die steen neemt immers veel spanning en negativiteit op, die de steen weer graag kwijt wil…..

Stap 1: ontladen/ reinigen
Neem een glas water en vul deze met gedemineraliseerd water of spa blauw. Daar zit geen verontreiniging in. Mag ook water zijn uit een mineral water system. Als het water maar zuiver is. Leg de steen er 24 uur in. Als de steen zwaar belast is geweest zullen er veel belletjes rond de steen in het water te zien zijn. Ververs dan het water en laat de steen langer in het water staan, net zolang tot er geen belletjes meer rond de steen tevoorschijn komen.

Let op dat je altijd maar 1 steensoort per glas bij elkaar doet. Nooit mixen! Trouwens ook niet in je sieraden koffertje…Nog uitgebreider reinigen kun je doen door na 3 dagen in het water, de steen 3 dagen in een schaaltje schonen tuinaarde te stoppen. (Niet in de tuin begraven! Maar de aarde in een potje doen)
Daarna afspoelen en snel door de rook van een kaars halen. Alle elementen zijn gebruikt, water, aarde en vuur.

Stap 2: opladen

De echt opake stenen die bij het lichaam horen, die niets transparants hebben, kunnen in de aarde opladen.

Een beetje extra
Extra opladen kan op een ruwe mineraal van hetzelfde materiaal als de steen. Of op een kristallen klankschaal. Geen verschillende stenen tegelijk op een klankschaal opladen natuurlijk.

Bewaar je edelstenen niet allemaal bij elkaar in een grabbeldoosje! Eventueel even in een plastic zakje doen, zodat de energie niet in botsing komt met een andere is een praktische en doeltreffende oplossing.

En is je steen niet meer te redden, gooi hem dan niet in de prullenbak maar geef hem aan de aarde terug….

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud