chalcedoon

Chalcedoon in je sieraad

Deze steen verbindt en heelt. Bij oude blokkades stuurt hij naar de weg naar heling en vernieuwing.

Chalcedoon is een hele mooie agaatsoort in een zachte lavendel kleur. Hij is anders dan de andere agaatsoorten semi transparant.
Het is een steen die in de holle gaten en spleten tussen de rotsen groeit en ze op die manier samenvoegt. Het is een verbindende steen. Een prachtige steen voor moeder en kind of bij een postnatale depressie.

De energie

De lichte lavendel kleur met soms een witte belijning maakt zacht. Kalmerende steen bij overspanning en voor mensen met eventjes een wat korter lontje.

combinaties-chalcedoon

Gegevens

Vindplaats: Brazilië, Uruguay, India, Namibia en Madagaskar
Hardheid : 7
Groep: kwarts, agaatsoort
Dierenriem: Boogschutter

edelstenen

Kwaliteiten van Chalcedoon

Chalcedoon werkt positief op het 5e chakra, de keelchakra. Het is een zachte, rustige helende steen. Hij heelt wat gekwetst is of gewond is. Chalcedoon versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding. Ook voor kinderen die het moeilijk vinden om van huis te zijn is dit een zachte helpende steen.

Chalcedoon is de steen van de communicatie. Het helpt te uiten, en werkt goed tegen stotteren en heesheid.  Kalmerende steen bij overspanning en voor mensen met een kort lontje.

Kernkwaliteit: helen

Onderhoud

Ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Daarna in de zon weer opladen.

Combinatie chalcedoon

Chalcedoon vormt samen met aquamarijn een mooie combinatie van stenen voor een gevoelig persoon. Samen werkt het stimulerend voor communicatie en laat stromen wat vast zit.

Setje stenen HSP-er

Spreekt chalcedoon je aan?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin chalcedoon is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud