azuriet

Azuriet in je sieraad

Azuriet is een donkerblauwe steen met positieve werking op het zenuwstelsel en is goed voor de concentratie en ruimt blokkades op.
Zorgt voor een helder begrip. Helpt bij mediteren.

Azuriet heeft een prachtige, koninklijke blauwe kleur… Vroeger werd de steen niet alleen verpulverd om als medicijn te gebruiken, maar ook om als kleurstof te gebruiken.

Partners in crime

De azuriet zit vaak verbonden met het groene malachiet. Een hele andere steen met een hele andere werking. Maar omdat de vindplaats ge groeiwijze gelijk is kun je deze twee edelstenen wel samen dragen. Azuriet-malchiet heeft als nieuwe steen een hele andere energie. De samenstelling van azuriet lijkt wel op die van malachiet, het is ook een kopermineraal.

Azuriet-in-je-sieraad-hanger

Onderhoud

Je kunt azuriet minimaal één keer per maand ontladen in een schaal met hematiet steentjes.
En dan op een mooie zuivere bergkristal weer opladen.
Meer en uitgebreidere tips ? Kijk dan op reinigen, ontladen en opladen van je sieraad.

edelstenen

Het voorhoofdchakra

Ook wel derde oog genoemd. Het zit ook net boven en tussen de wenkbrauwen. Azuriet werkt helend voor dit 6e chakra en is goed voor bewustzijn en oplettendheid. Inzicht, intuïtie, wijsheid en visualisatie zijn belangrijke aspecten van het zesde Chakra. Op het moment dat het derde oog niet optimaal functioneert, kan dit leiden tot hoofdpijn, angst, concentratieproblemen, depressie, slecht gezichtsvermogen, problemen met het geheugen en geestelijke problemen.

edelstenen

Proost

De azuriet mag je, om het te drinken, minimaal 6 uur in een waterkan leggen. Daarna slokje voor slokje de kan leegdrinken. Men zegt dat daardoor de bijwerkingen van operaties tot het minimum beperkt worden. Neem daarvoor liever een mineraal of trommelsteentje. Die zijn niet zo kostbaar dan een azuriet van edelsteenkwaliteit. Eerst even onder stromend water de steen reinigen voor je het in de kan legt.

Technische gegevens

Kleur: azuurblauw
Chacra: Kruinchacra
Vindplaats :   Marokko, Arizona en Schwarzwald
Hardheid : 3,5-4
Bestanddeel: koper
Dierenriem: Steenbok

Wil je een sieraad met azuriet?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin azuriet is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud