herbruik-goud-zilver-sieraad

Edelstenen voor een hoog gevoelig persoon kunnen je helpen

Als je snel moet bent door andere mensen; het bezoek gaat weg en ondanks de gezelligheid voel je ineens hoe moe je bent.
Als je werk je onnatuurlijk uitput en je voelt je niet gehoord.
Als je dingen voelt die niet voor jou bestemd zijn.

Dan is het de hoogste tijd om edelstenen te dragen die passen bij een hoog gevoelig persoon; een HSP-er. Het kan een wereld van verschil maken of je wel of niet je kunt afsluiten voor al die prikkels.

Hoog gevoelige peuters

Baby’s en  kleine kinderen zijn meestal erg gevoelig, ze hebben nog niet geleerd om de deur als het ware dicht te doen om zichzelf te beschermen. Ze voelen perfect situaties aan die anders zijn dan anders, waarbij iemand verdriet heeft of juist erg blij is. Dat is heel normaal, van baby’s kun je over het algemeen nog niet zeggen of hij of zij hoog-gevoelig is.

Hoog sensitief

Er zijn oudere kinderen en mensen die hoog sensitief zijn; een High Sensitive Person. Ze zijn veel gevoeliger voor licht, geuren, geluiden, aanrakingen en het aanvoelen van stemmingen dan de gemiddelde andere mensen.  Deze mensen kunnen plotseling overspoelt worden door vermoeidheid en gebrek aan zelfvertrouwen.

Klachten HSP-er

Een HSP-er heeft vaak veel moeite met het afsluiten van zichzelf. Het is je kracht, want het is echt een voordeel als je veel extra informatie krijgt. Maar het kan ook echt tegen je keren als je jezelf niet goed genoeg kunt beschermen. Want waar kun je last van krijgen….

Prikkelbaarheid
Grote plotselinge vermoeidheid
Je piekert veel, je kunt niet voldoende aarden waardoor alles in je hoofd blijft wonen.
Je krijgt klachten over van een ander, je neemt dat als het ware over. Hoofdpijn, buikpijn….
Je kunt je depressief voelen, o.a. doordat je heel moe bent. Maar ook omdat negativiteit vol binnen kan komen.

Welke edelstenen  zijn fijn voor een hoog gevoelig persoon

Hematiet en toermalijnkwarts

Deze stenen zijn sterk aardend.

Hematiet helpt tegen grote vermoeidheid. Geeft je kracht en maakt sterker. Hematiet is een hele fijne steen voor HSP-ers die in de hulpverlening werkzaam zijn of anderszins met mensen te maken hebben. Een hematiet is een soort spiegel. Zonder je oordeel te hoeven geven ziet de ander ineens wat het probleem is.

Toermalijnkwarts helpt om spanning af te voeren.

Edelstenen voor een hoog gevoelig persoon zijn bijvoorbeeld toermalijnkwarts
Voor een HSP-er is een labradoriet een hele goede steen.

Een krachtige edelsteen voor een hoog gevoelig persoon is labradoriet

Labradoriet helpt je intuïtie te versterken zodat je geen ‘verkeerde’ berichten opvangt. Het is een aurabeschermer en – genezer.  Beschermt tegen energie van anderen.

Maar ook edelsteencombinaties met labradoriet kunnen fijn zijn.
Labradoriet en aquamarijn; deze twee stenen samen dragen tegen angsten.
Labradoriet en tijgeroog zijn samen super beschermers.

Chalcedoon en aquamarijn helpen te communiceren, want dat is ook vaak een dingetje bij HSP-ers. Je verwacht dat iedereen aan een half woord genoeg heeft en dat is niet altijd zo.
Chalcedoon helpt je te leren omgaan met verandering en stress. En goed voor je zelfvertrouwen.
Aquamarijn laat stromen wat vast zit.

edelstenen

Ik ben erg blij met mijn InnerJewels armband die ik al jaren draag. Ik heb ondertussen meerdere edelsteenschakels door Irene geadviseerd gekregen en heb er zelfs ook een ring van laten maken door haar. Irene Schildkamp voelt precies aan welke steen passend is bij jou en waarin deze jou kan versterken. Als je wilt, test ze dit uit en laat jou ook voelen of de steen iets voor je doet. Irene leert je welke stenen goed met elkaar te combineren zijn, zo kunnen er ook twee stenen in één edelsteen schakel worden gezet.

Ik ben nog steeds heel blij met mijn InnerJewels armband en wissel regelmatig van steen, passend bij wat ik die dag ga doen.

Marjon Tjepkema

Jouw wens voor een InnerJewels sieraad

Wil je ook graag een InnerJewels sieraad en wil je graag eerst overleggen of heb je een vraag? Of misschien heb je wel een wens voor een sieraad die je hier niet kunt vinden.

Laat dan vrijblijvend je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Stuur je wensen:

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Edelstenen