geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van juli is robijn

Voor passie, warmte & liefde
Robijn versterkt het immuunsysteem en is fijn om in het eerste kwartaal van de zwangerschap te dragen.

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

robijn

Robijn in je geboortesieraad

Robijn is een goede steen om in de eerste paar maanden tijdens de zwangerschap te dragen. Hij zou preventief tegen een miskraam kunnen werken. Je kindje wordt krachtig en sterk en je blijft zelf ook actief en krachtig. Draag hem dan direct zodra je weet dat je zwanger bent in de eerste vier maanden van de zwangerschap. Om tijdelijk wat meer kracht te krijgen na een zware periode, lichamelijk of geestelijk, kan het een geweldige steen zijn.

De chakra’s en robijn

Robijn voor je eerste chakra. Robijn werkt positief op je basischakra of stuitchakra. Als dit eerste chakra uit balans is uit zich dat vaak in ongeconcentreerd zijn, ongeduldig zijn, en/of je niet veilig voelen.

Heb je vaak koude voeten, voel je je uitgeput en mis je aan wilskracht is dit een fijne edelsteen die je extra kan helpen het eerste chakra weer te activeren.

Robijn behoort tot de groep korund

Soms worden ongeslepen edelstenen en stenen in sieraden gebruikt. Mineralen dus. En het is heel mooi om te zien dat soms die oorspronkelijke vorm nog zichtbaar is in de steen. De vorm van korund -waaronder robijn valt- is een soort tonnetje. Vergelijkbaar met een houten regenton.

Een geringe hoeveelheid chroom in het mineraal maakt dat deze korundsoort robijn, rood is.
Als er ijzer en titaan in de grond zat waar het korund ontstond, wordt het blauw. Saffier dus.
Er zijn nog meer korund kleurvarianten. Zoals witte, gele en groene korund. Deze worden meestal aangeduid als saffier. Onjuist dus, maar ja… als het beestje maar een naam heeft.
Familie: Korund
Hardheid: 9
Bestanddeel: aluminium en chroom
Vindplaats: Sri Lanka, Brazilië, Noorwegen, Birma

Edelsteen combinaties met robijn

Sommige edelstenen versterken elkaar, andere zwakken elkaar af. Robijn en bergkristal, diamant, labradoriet of toermalijnrutiel kunnen samen gedragen worden.

Verzorging van robijn

Twee keer per maand ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Kort in de zon weer opladen.

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Edelstenen