geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van augustus is peridoot

Voor harmonieuze relaties

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

peridoot

Peridoot in je geboortesieraad

Een andere naam voor Peridoot is Olivijn of Chrysoliet. Beetje onhandig 3 namen voor dezelfde steen, maar we zullen het ermee moeten doen.

Het is een prachtige transparante steen die net als alle andere groene stenen rust geeft en dus groei bevorderend is. Deze sterke steen geeft veel nieuwe energie, inspiratie en positiviteit.  Stimuleert harmonieuze relaties.

Chakra’s en peridoot

Peridoot is voor het verbinden van het 3e en 4e chakra

Olivijn is heel lichtgroen, eigenlijk een kleur tussen geel en groen in. Hij verbindt de zonnevlecht met het hartchakra. Daar is de plaats waar invloeden van buitenaf verwerkt worden. Juist voor gevoelige mensen die zich niet goed kunnen afsluiten kan dit een hele fijne versterkende steen zijn, die balans in je leven brengt. Het versterkt positieve gedachten en bevordert de hartelijkheid en warmte.

Peridoot, olivijn of chrosoliet

Kleur: transparant groen
Hardheid: 7
Bestanddeel: magnesium, ijzer
Vindplaats: Birma, Brazilië, Zuid-Afrikja

Edelsteen combinaties met peridoot

Peridoot is een heel sterke edelsteen, met krachtige energie. Hij kan het beste worden gecombineerd met stenen die milder werken. Bergkristal, maansteen, witte topaas.

Verder kan deze edelsteen, net als alle stenen, gecombineerd worden met labradoriet, bergkristal of diamant.

Verzorging van peridoot

Peridoot mag je regelmatig, in ieder geval eens per maand, in schoon gedemineraliseerd water schoonmaken. Daarna ontladen in hematiet steentjes. Vervolgens mag je peridoot opladen in de zon of op bergkristal..

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Edelstenen