geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van oktober is rozenkwarts

Rozenkwarts is een roze liefdevolle steen.

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

Rozenkwarts voor je armband

Rozenkwarts in je geboortesieraad

Rozenkwarts, voor creativiteit en zachtheid.  Het is een fijne steen om in contact te blijven met een zachte gevoelssfeer.  Voor creatieve mensen is het een inspirerende steen, voor mensen die meer met het materialistisch stuk van de wereld te maken hebben kan de steen een verzachtende invloed hebben. Rozenkwarts staat voor geborgenheid, onvoorwaardelijke liefde en veiligheid.

De chakra’s en rozenkwarts

De kleuren roze en groen komen in het hartchakra bij elkaar. Roze voor de liefdevolle energie en groen voor de rust en groei. Je ontwikkelt je intuïtie door je hart te openen. Zo kun je voelen wat je lichaam vertelt aan je geest en andersom. We kunnen meevoelen en meeleven met anderen vanuit dit chakra.

Hoe kunnen edelstenen in je sieraad werk doen voor je chakra's

Het vierde chakra is het chakra voor emotionele intelligentie. Liefde en acceptatie van jezelf is hier centraal. Trauma’s in de emotionele sfeer hebben enorme invloed op je hartchakra en verzwakken je immuunsysteem. Bij dit chakra hoort het element lucht. Lucht heeft te maken met adem en beweging. Denk maar aan de uitdrukking: ‘je hart luchten’. Dit chakra ligt in het midden van onze zeven chakra’s en vormt de verbinding tussen het spirituele en het aardse. Werken vanuit het hart kan je helpen om de andere chakra’s te voeden en te openen, omdat dit chakra de verbinding legt. Dit chakra staat voor liefde, compassie en echte verbinding met jezelf, de mensen en alles wat leeft om je heen. Als we ons hart kunnen openen voor onszelf, anderen en alles om ons heen creëren we verbinding en groei.

Meer over rozenkwarts

Rozenkwarts groeit in een punt, net als andere kwartssoorten zoals citrien, amethist, rookkwarts, bergkristal en herkemerdiamant. Deze steen is transparant tot doorschijnend en heeft vaak een melkachtige glans. In kleur kan het variëren van heel zachtrose tot zalmkleurig.

Familie: kwarts
Hardheid: 7
Bestanddeel: mangaan, ijzer
Vindplaats: Brazilië, Namibië, Kenia, Madagaskar

Edelsteen combinaties met andere stenen

Rozenkwarts met chalcedoon:  voor een liefdevolle moederbinding..
Rozenkwarts met bergkristal en amethist vormen samen de gouden driehoek. Ze werken samen zeer reinigend, rustgevend en geven een geweldige energie stroming.

Klanten zeggen:

Het was fijn en plezierig om zaken met je te doen. Ik wilde iets anders dan wat je in de reguliere winkels kunt kopen. Via internet ben ik bij jou gekomen.  Sierraad viel zeker in de smaak.
Goed advies en ga zeker reclame voor je maken!!

Groeten, Peter

Jouw wens voor een sieraad met rozenkwarts

Wil je ook graag een sieraad met een geboortesteen en wil je graag eerst overleggen of heb je een vraag? Of misschien heb je wel een wens voor een sieraad die je hier niet kunt vinden.

Laat dan vrijblijvend je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Stuur je wensen:

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

edelstenen

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

Edelstenen