geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van november is citrien

Door warmte te delen en uit te stralen kom je verder

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

Citrien in je geboortesieraad

Citrien is een prachtige transparante gele steen. Deze versterkt bij gevoelige mensen hun kracht en concentratie. En nog fijner: het vermindert depressies. Deze edelsteen helpt je de weg te vinden en je zelfvertrouwen (terug) te vinden. Heel fijn bij een sollicitatiegesprek of een examen.

De chakra’s en citrien

Citrien werkt helend voor je 3e chakra. Dat is gelegen boven in de buik en het is de kern van onze persoonlijkheid, ons ego. Het derde chakra is het middelpunt van wilskracht. De zonnevlecht die in balans is brengt ons persoonlijke kracht, zelfverzekerdheid verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid.

Citrien versterkt je zelfbeeld en brengt dit energieknooppunt in balans.

Meer over citrien

De citrien groeit in een punt, net als andere kwartssoorten zoals amethist, rozenkwarts, rookkwarts, bergkristal en herkemerdiamant.
Familie: kwarts
Hardheid: 7
Bestanddeel: mangaan en titaan
Vindplaats: Madagaskar, Brazilië

Edelsteen combinaties met citrien

Citrien en barnsteen zijn samen sterk in verwarmen en versterken.
Andere combinaties zijn mogelijk met de andere kwartssoorten zoals bergkristal, amethist en rozenkwarts.

Verzorging van citrien

Eén keer per maand kun je de citrien ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water.

In het licht van de volle maan weer opladen.

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Edelstenen