geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van mei is smaragd

Voor rust, evenwicht, harmonie en groei

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

Smaragd in je geboortesieraad

Smaragd helpt je  niet over je grenzen te gaan en op tijd gas terug te nemen. Zodat je weer met nieuwe energie verder kunt gaan waar je bent gebleven. Je talenten worden beter gebruikt en niet opgebrand.

Lichamelijk heeft smaragd een gunstige werking op groei, op het zuiveren van de huid en sterkt het geheugen. Het werkt positief op het gezichtsvermogen.

De chakra’s en smaragd

Het vierde chakra is het hartchakra voor emotionele intelligentie. Liefde en acceptatie van jezelf is hier centraal. De kleuren roze en groen komen in het 4e chakra bij elkaar. Roze voor de liefdevolle energie en groen voor rust en groei.

Hoe kunnen edelstenen in je sieraad werk doen voor je chakra's

Het hartchakra ontwikkelt zich voornamelijk tussen je 21e en 27e levensjaar. Het is verbonden met het element lucht. Dit element staat voor ademhaling en beweging. Als je hartchakra in balans is, accepteer je jezelf voor wie je bent. Je durft en wilt je open stellen alhoewel je dan kwetsbaar bent. Je kunt zacht zijn voor jezelf en anderen. Je kunt mensen vergeven en handelt vanuit vertrouwen en compassie. Liefde en acceptatie van jezelf is hier centraal. Trauma’s in de emotionele sfeer hebben enorme invloed op je hartchakra en verzwakken je immuunsysteem.

Smaragd behoort tot de familie beryl.

De vorm waarin beryl gevonden wordt is hexagonaal, dwz een zeszijdig ‘stokje’.
In smaragd wonen heel vaak insluitsels. Een stukje natuur dat daar gewoon bij hoort. Zie je die niet? Dan heb je óf een hele exclusieve prachtige kwaliteit edelsteen of een duur stukje glas…

Het is heel mooi om te zien dat soms de natuurlijke vorm nog zichtbaar is in de steen. De vorm van korund -waaronder robijn valt- is een soort tonnetje. Vergelijkbaar met een regenton.

Groep: Beryl
Hardheid 7 ½ – 8
Bestanddeel: Chroom
Vindplaats Colombia, Indië, Pakistan, Brazilië

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

edelstenen

Jouw wens voor een InnerJewels sieraad

Wil je ook graag een InnerJewels sieraad en wil je graag eerst overleggen of heb je een vraag? Of misschien heb je wel een wens voor een sieraad die je hier niet kunt vinden.

Laat dan vrijblijvend je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Stuur je wensen:

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Edelstenen