geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen turkoois

Deze steen trekt van oudsher al goede energie aan en beschermt bij negativiteit. De indianen namen turkoois niet voor niets mee op hun reizen! Deze steen werd en wordt nog altijd gezien als een amulet, een beschermer tegen ongelukken en ongevallen en als aantrekker van het geluk.

Hij maakt tevreden en geeft rust waardoor groei mogelijk is en is erg goed tijdens de overgang tegen opvliegers.

De geboortesteen van december is turkoois

Voor rust in de hectiek

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

turkoois

De chakra’s en turkoois

Turkoois is de edelsteen die de energie tussen het 4e (hartchakra) en 5e (keelchakra) chakra verbindt.
Turkoois geeft je als vanzelf de handvatten om de dingen op de juiste tijd op de juiste manier te uiten. Het is letterlijk een verbinding tussen hart (4e chakra) en keel (5e chakra). Op een dag merk je dat je gewoon rustig en op een liefdevolle manier kunt zeggen wat je dwars zit of waar je het niet mee eens bent.

Hoe kunnen edelstenen in je sieraad werk doen voor je chakra's

Technische gegevens van turkoois

Vindplaats :  USA, Mexico, China, Birma
Hardheid : 5-6
Bestanddeel: koper, aluminium

Edelsteen combinaties met turkoois

Draag turkoois met lapis lazulli voor een verbeterde intuïtie, communicatie voor bescherming en geluk.
Verder kan deze steen goed gedragen worden bij diamant, witte topaas, labradoriet en toermalijnkwarts.

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

edelstenen

Jouw wens voor een InnerJewels sieraad

Wil je ook graag een InnerJewels sieraad en wil je graag eerst overleggen of heb je een vraag? Of misschien heb je wel een wens voor een sieraad die je hier niet kunt vinden.

Laat dan vrijblijvend je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Stuur je wensen:

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Edelstenen