geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van december is tanzaniet

Door nieuwe ervaringen vormt zich een hoger bewustzijn.
Denk aan jezelf en geniet daarvan. Verlangens en wensen vinden hun weg.

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

tanzaniet

Tanzaniet in je geboortesieraad

Tanzaniet is een steen die je helpt om aan jezelf te denken en daarvan te genieten. Onderdrukte gevoelens, verlangens en wensen vinden hun weg. De paarse edelsteen heeft een sterke spirituele werking. Daarnaast kan tanzaniet helpen tegen chronische hoofdpijn, depressies en gebrek aan concentratie. Tanzaniet kan ontgiftend en ontstekingsremmend werken, vermindert verzuring en versterkt het immuunsysteem.

De chakra’s en tanzaniet

Het 6e chakra; het derde oog wordt ook wel het voorhoofdchakra genoemd. Als bijnaam krijgt het ook wel het derde oog, omdat dit chakra zich net iets boven en tussen de wenkbrauwen bevindt. Dit voorhoofdschakra staat voor bewustzijn en oplettendheid. Inzicht, intuïtie, wijsheid en visualisatie zijn belangrijke aspecten van het zesde chakra. ‘Ik zie’ staat centraal. Bij het derde oog worden het gezicht, de ogen, het zenuwstelsel en de hersenen aangesproken.

Hoe kunnen edelstenen in je sieraad werk doen voor je chakra's

Meer over tanzaniet

Tanzaniet is lavendelkleurig paars.
Het is een variant van Zoisiet.  Zoisiet is een combinatie van roze met groen.
Thuliet is een andere variant van Zoisiet, die is voornamelijk roze.

Familie: zoisiet
Hardheid: 6,5
Bestanddeel: aluminium
Vindplaats: Tanzania

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

edelstenen

Jouw wens voor een InnerJewels sieraad

Wil je ook graag een InnerJewels sieraad en wil je graag eerst overleggen of heb je een vraag? Of misschien heb je wel een wens voor een sieraad die je hier niet kunt vinden.

Laat dan vrijblijvend je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Stuur je wensen:

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Edelstenen