geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van december is blauwe topaas

Verbindt de hemel en aarde. Geluk is de sleutel van succes.

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

Geboortesteen blauwe topaas

Blauwe topaas is een inspirerende edelsteen, vooral op muzikaal gebied. Het is een edelsteen die muzikanten maar ook toneelspelers goed kan helpen. De edelsteen verbetert communicatieve vaardigheden, zelfexpressie en vermindert angst voor spreken in het openbaar. Ook mediumschap en spirituele communicatie, worden bekrachtigd door deze prachtige edelsteen. Op lichamelijk gebied zou blauwe topaas kunnen helpen tegen keelpijn en angina.

De chakra’s en blauwe topaas

Blauwe topaas hoort bij het 5e en 6e chakra, de keel en het voorhoofd, derde oog. Het vijfde chakra bevindt zich dichtbij de schildklier, waardoor de stofwisseling een grote rol speelt bij dit chakra. Dit chakra staat voor reiniging. Op het moment dat je jezelf laat horen, je laat weten wat je nodig hebt, zal er reiniging van je lichaam optreden. Blauwe topaas helpt je te concentreren en helder te communiceren.

Blauwe topaas maakt de geest helder en geconcentreerd en verbetert de verwerking en opname van informatie. Het is een goede steen om te dragen bij studie en examens. Het brengt daarnaast de emoties in balans en kalmeert bij boosheid, stress en zorgen. Het stimuleert alle vormen van creativiteit en kan helpen als je inspiratie nodig hebt.

Hoe kunnen edelstenen in je sieraad werk doen voor je chakra's

Meer over blauwe topaas

Er zijn meerdere kleur varianten van topaas:
Wit, ook wel zilvertopaas genoemd, goud, andere benamingen zijn edeltopaas, goud topaas of imperial topaas, oranje, violet, geel-groen, rozerood.
De blauwe topaas is in meerdere tinten verkrijgbaar, 1. lichtblauw: sky, 2. iets donkerder lichtblauw en 3. middenblauw: royal blue.

Familie: topaas
Hardheid: 8
Bestanddeel: silicium, aluminium, fluor, chroom
Vorm: zuilvormig
Vindplaats: USA,  Brazilië, Australië, Afghanistan

Goede combinaties met blauwe topaas

Draag blauwe topaas samen met bergkristal dan wordt de topaas nog sterker in kracht. Samen met labradoriet biedt topaas een nog betere bescherming.

Verzorging van blauwe topaas

Het reinigen is de eerste stap van het hele proces. Topaas kun je ontladen in een schaaltje hematiet steentjes.
Opladen van je topaas kan in het licht van de volle maan.
Draag je sieraad niet als je een dagje gaat zonnen.

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

Jouw wens voor een InnerJewels sieraad

Wil je ook graag een InnerJewels sieraad en wil je graag eerst overleggen of heb je een vraag? Of misschien heb je wel een wens voor een sieraad die je hier niet kunt vinden.

Laat dan vrijblijvend je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Stuur je wensen:

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Edelstenen