peridoot-augustus

Peridoot in je sieraad

Een andere naam voor Peridoot is Olivijn of Chrysoliet. Beetje onhandig 3 namen voor dezelfde steen, maar we zullen het ermee moeten doen.

Het is een prachtige transparante edelsteen die net als alle andere groene stenen rust geeft en dus groeit bevorderend is. De energie van deze sterke steen geeft veel nieuwe energie, inspiratie en positiviteit. Het is een sterk beschermende steen. Speciaal voor mensen die zich slecht kunnen afsluiten is deze groene edelsteen een hele goede keus.

Het is de geboortesteen voor de maand augustus en voor het sterrenbeeld Kreeft.

Peridoot dragen bij

  • verwerken van emoties
  • beschermen tegen negativiteit
  • behoefte aan evenwicht
  • voor hulpverleners om zich af te sluiten
  • geeft inspiratie
  • helpt te uiten wat in je hart leeft
hanger met peridoot
edelstenen

De chakra’s en peridoot

Peridoot verbindt het 3e met het 4e chakra. Peridoot is heel lichtgroen, eigenlijk een kleur tussen geel en groen in. Hij verbindt de zonnevlecht met het hartchakra. Daar is de plaats waar invloeden van buitenaf verwerkt worden. Juist voor gevoelige mensen die zich niet goed kunnen afsluiten kan dit een hele fijne versterkende steen zijn, die balans in je leven brengt. Het versterkt positieve gedachten en bevordert de hartelijkheid en warmte.

edelstenen
peridoot
geboortesteen ring

Technische gegevens

Kleur: groen
Vindplaats: o.a. Birma, Brazilië, Zuid-Afrika
Hardheid: 7
Dierenriem: Kreeft, Leeuw
Geboortesteen van augustus

Barks ring

Wil je een sieraad met peridoot?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin peridoot is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud