onderhoud sieraden met emaille

Emaille poetsen

Op zich hoef je emaille niet te poetsen. Gewoon schoonmaken met een klein beetje water en zeep is al voldoende.
Pas wel op met chemicaliën bij je emaille. Bijvoorbeeld chloor, of andere heftige middeltjes kun je beter niet  bij je sieraden in de buurt hebben. Het emaille kan er dof van worden.

Let op; het emaille kan door een ouderwetse tip aangetast worden. Gebruik nooit aluminiumfolie, soda of zout in een bakje water om sieraden met emaille te reinigen. Het emaille kan daardoor aangetast en dof worden.

De eigenschappen van emaille

Emaille is glas met een kleurpigment erin. Het wordt als een laag opgebracht ter bescherming van het metaal of juist ter versiering van het vaak edele metaal. Emaille is glad en dus hygiënisch, het is erg hard, onbrandbaar en duurzaam en is bestand tegen verkleuring door uv-straling. Je mag dus met je sieraad met emaille gerust zonnen en douchen.

Onderhoud-emaille
edelstenen

Verzorging van emaille met moedermelk

Als de melk in het emaille is verwerkt hoeft dat niet extra schoongemaakt te worden. De verzorging daarvan is net als het emaille zelf.
Als de melk in hars is verwerkt kan dat wel reageren op zon en water. Met een vochtige doek afnemen is dan voldoende.

Verzorging van emaille met as

De as in het emaille geeft een effect van zand in het emaille. Je kunt dat gerust met een zacht borsteltje en een milde zeep schoon poetsen. Dan haal je het huidvet tussen de korreltjes as weg. Daardoor ziet het sieraad er weer fris uit nadien.

verzorging sieraden met emaille

Meer informatie over het verzorgen van je sieraden

edelstenen

Wil je een sieraad met emaille?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin of met emaille? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De ring is werkelijk prachtig, ik ben er heel blij mee! Zit als gegoten ook! Mijn zoontje moest lachen toen hij ‘m zag! De ring is ook een beetje van hem

-Meyke Nolmans-

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud