onderhoud-edelstenen-sieraden

Edelstenen onderhouden

Mooie glanzende stenen zul je moeten onderhouden om ze mooi stralend te houden maar ook om hun werking niet verloren te laten gaan. Je kunt hiermee zelfs voorkomen dat de steen barst. En dan moeten ze daarna weer opgeladen worden. Tijdens een ziekte of stress heeft die steen het lastig en zelfs soms zwaar; die steen neemt immers veel spanning en negativiteit op, die de steen weer graag kwijt wil…..

Chaton- of klauwzetting

Als je edelsteen met pootjes is vastgezet in een sieraad, dan zou je elk jaar even deze zetting na moeten laten kijken. Je kunt je voorstellen dat die pootjes, die iets uitsteken, gemakkelijk kunnen slijten. Als ze afbreken en je je edelsteen verliest ben je verder van huis. Deze pootjes kunnen altijd opgedikt worden.

hanger-met-zettingen-goud

Pavézetting

Bij een Pavézetting  zijn er heel veel steentjes met bolletjes naast elkaar gebruikt. Het edelmetaal is nauwelijks nog zichtbaar. De edelstenen worden van elkaar gescheiden en bevestigd met bolletjes, met als eindresultaat een fonkelend veld van edelsteentjes.

Die greintjes moeten uiteraard er nog wel zijn, niet afgebrokkeld of versleten zijn. Laat ze controleren!

ring-met-zettingen-goud

Een gladomzetting

Een gladomzetting gebruik ik zelf het meeste. De rand is stevig en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Maar de meeste zettingen zijn aan de onderkant open gezaagd. Daar kan zich vuil ophopen.
Dit is vooral storend bij transparante stenen, zoals robijn of rozenkwarts.

Kom even langs en laat je sieraad reinigen!

Verzonken gezet

De edelsteen ligt met de bovenkant gelijk met het zilver of goud. In het edelmetaal wordt een gaatje geboord waar de edelsteen precies inpast. Daarna wordt het edelmetaal over de gordel, het breedste gedeelte van de edelsteen, heen geduwd.

Je kunt je voorstellen dat als er vuil in die gaatjes is opgehoopt de edelsteen niet meer zal schitteren. Dit is gemakkelijk in een ultrasoon te reinigen.

edelstenen

Glans terug op halfedelstenen

Halfedelstenen zijn vaak zachter en worden na verloop van tijd doffer. Misschien fijn te weten dat een halfedelsteen altijd in het sieraad gepolijst kan worden. Loop dus niet door met die bekraste steen waar je aan gehecht bent. Er is een oplossing…. En reinig de halfedelsteen elke maand!

Reinigen van edelstenen

Naast de mogelijkheden van de edelsteen polijsten zijn er ook maatregelen die je kunt treffen om de energie van de stenen te verzorgen.

edelstenen

Wil je je sieraad laten reinigen?

Laat dan vrijblijvend je gegevens hiernaast/of -onder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud