maansteen

Maansteen in je sieraad

Maansteen is de steen van de hoop en de reinheid. Maansteen helpt de zachtheid en het gevoel toe te laten in deze verharde wereld. Het is ook een fijne steen bij verzuring van de maag en helpt de spijsvertering te verbeteren.

Het beïnvloedt de hormoonhuishouding van de vrouw, werkt ook positief in gevallen van kinderloosheid die niet vanuit de geneeskunde te verklaren is.

Kernkwaliteit: Tevredenheid bevorderen.

Halssieraden met maansteen

Maansteen is in verschillende kleuren. We kennen vaak wel de witte maansteen, semi-transparant. Maar ook de opake vorm in zacht groen, oranje of bruin is heel interessant. Daarvan is uiteraard de werking weer heel anders.

ketting met maansteen

Combineer en varieer

Het leuke is dat je de edelstenen en de halfedelstenen in de schakel kunt vervangen voor een schakel met een andere edelsteen. Zo kun je de edelstenen en dus de sieraden aanpassen naar je wens van die dag.

edelstenen

Maansteen voor het 2e chakra

Het tweede chakra bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen. Dit chakra wordt ook wel sacraal chakra genoemd.

Maansteen werkt helend voor  dit centrum. Dit energiepunt is het centrum voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Nieren, blaas, geslachtsdelen, baarmoeder, geslachtsklier, bekken, heiligbeen en bloedsomloop staan in relatie met dit tweede chakra.

edelstenen
maansteen

Technische gegevens

Kleur: wit, blauwachtig-groen, bruin, oranje
Vindplaats :  Brazilië, Sri Lanka, Madagaskar, Birma
Hardheid : 6-6,5
Groep: Veldspaatgroep
Bestanddeel: Kalium, Silicium, aluminium
Dierenriem: Kreeft

Maansteen

Schittering van maansteen

Maansteen is een mineraal uit de groep veldspaten. Labradoriet, spectroliet, amazoniet en zonnesteen behoren ook tot die groep. Het is een fascinerend mineraal door de bijzondere visuele effecten. De steen lijkt een soort opaliserend effect te hebben. De steen heeft een schittering als hij in het licht wordt gelegd of wordt bewogen.

Er zijn verschillende soorten maansteen:
– Blauwe maansteen kan blauw lijken zodra er een zwarte ondergrond onder de halfedelsteen is verwerkt.
– Regenboogmaansteen  is wittig gevlekt als gevolg van de witte lagen en insluitsels. Zodra de steen licht vangt leveren die lagen en insluitsels een regenboogeffect op.
– Groene maansteen is wat minder bekend omdat het geen kleurenspel heeft; toch is die lichtgroene steen erg fraai. Als je in de steen kijkt lijkt het net of er een lichtje schijnt van binnen, als van een volle maan. Om dit effect te vergroten wordt deze steen vaak hoog geslepen, dan is dat effect nog duidelijker.
– Roze maansteen is de term voor alle andere kleuren, van grijs, beige-bruin en perzik tot honing kleur, van transparant tot opaak.

Maansteen dragen bij

  • Depressies
  • Chronische blaasontsteking
  • Problemen met de menstruatie
  • Problemen met de spijsvertering
  • Verharding
  • Verzuring van de maag

Onderhoud

Ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Daarna in het maanlicht weer opladen.

Wil je een sieraad met amazoniet?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin amazoniet is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud