Hoe-meet-ik-mijn-ringmaat

Ringmaat bepalen

Je hebt een mooie ring gezien in de webshop die je graag zou willen bestellen, maar je blijft maar twijfelen over die ringmaat… Hoe kom je daar nu achter.
Wij hebben een aantal oplossingen voor je om de ringmaat te kunnen bepalen zodat je toch online je favoriete ring kunt bestellen.

Heb je al een goed passende ring?

Heb je al een ring die perfect past om de vinger waar je hem wilt dragen?
Super! Die kan je gebruiken om de diameter mee te meten. Leg de ring op een liniaal of meetlint en meet de binnenkant van de ring van de linker naar de rechterkant. Meet niet de rand van de ring mee, alleen de ruimte binnen de ring. Het aantal millimeters is de maat. Meet je bijvoorbeeld een diameter van 17 mm, dan heb je bijvoorbeeld ringmaat 17.

Een andere optie is om dit document ringmaten uit te printen.
Let op dat je het uitprint op ware grootte, schaal 100%.
Leg de ring op één van de cirkels.
Zorg ervoor dat de binnencirkel van de ring precies past op de cirkel van het document.
Je kunt de ringmaat dan direct aflezen.

Heb je geen goed passende ring?

Pak een dun touwtje, papiertje of een lintje. Het moet wel dun zijn, anders meet je de dikte van het materiaal mee.
draai het touwtje om de vinger waar je de ring om wilt dragen. Probeer of het touwtje ook over je knokkel kan. Zet met een stift een streepje bij de goede lengte. Leg het touwtje plat en meet het aantal millimeters tot aan het streepje. Dan weet je de omtrek van de ring.

We hebben een tweede handige oplossing voor het bepalen van de ringmaat als je geen goed passende ring hebt. Bij een bestelling van een ring kun je de maat invoeren. Weet je de maat niet, vul je ‘? geen idee’ in. Dan sturen we een pasring op. Dat is een ringetje vergelijkbaar met een riempje die je op je maat kunt instellen. Stuur hem retour in de bijgevoegde antwoordenvelop om de juiste maat door te kunnen geven.

Ringmaat-opnemen-diameter
ringmaat-bepalen-handgemaakt
Ringmaat-bepalen-pasring

Belangrijke zaken bij het opmeten van je ringmaat

 • De scheen is datgene dat om je vinger gaat. De meeste MiniJewels zijn smal maar er zijn ook wel ringen met een bredere scheen. Die vallen wat kleiner uit, wij maken die dus al standaard een kwart maatje groter.
 • Meet je ringmaat altijd aan de vinger waaraan je de ring wilt gaan dragen. Schrijf dat ook op, want je vergeet dat nog wel eens.
 • Bij twijfel tussen twee maten kun je dat erbij vermelden. Dan maken wij de maat ertussen gewoon voor je.
 • Meet je vingers op bij neutrale omstandigheden. Niet te koud, niet te warm en voor vrouwen in het midden van je cyclus.
 • Meet op verschillende dagen en op verschillende tijden.
 • Een ring met een steen mag iets krapper zitten, je wilt niet dat de kop van de ring gaat draaien.\
 • Heb je een groot verschil tussen ringmaat en knokkel? Laat dan balletjes aan de binnenkant van de ring monteren, dan draait de ring niet zo snel.

Heb je deze MiniJewels ringen al bekeken:

[fusion_woo_shortcodes][products ids=”744,758,1875,764″ skus=””][/fusion_woo_shortcodes]

Verpakking

Uiteraard wordt je mooie nieuwe sieraad in een handgeschept doosje mooi verpakt en veilig verzonden. De mooie extra verpakking die om het doosje heen zit wordt gemaakt door mensen die werken bij de Losserhof. Bijzonder en speciaal.

Veilig betalen

Bij MiniJewels betaal je 100% veilig in een beveiligde SSL verbinding. Je kunt kiezen uit afhalen in het atelier, ( je krijgt per e-mail de factuur voor een aanbetaling van 50 % van het bedrag), PayPal, Bancontact of met iDeal.

Verzenden en retourneren

 • Gratis verzonden vanaf €100.-
 • Verzenden, mits op voorraad, binnen 48 uur
 • Veilige verzending via PostNL
 • Retourneren van sieraden met je DNA erin is niet mogelijk.

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud