het-onderhouden-van-sieraden

Het onderhouden van je sieraden

Niets is zo vervelend dan dat je prachtige sieraden ineens zwart, bruin of groen worden. Want als je een mooi sieraad hebt wil je ook dat het zo lang mogelijk mooi blijft. En natuurlijk ben je altijd in ons atelier welkom om je sieraden te laten nakijken en oppoetsen, maar je kunt ook zelf iets doen voor het onderhoud van je juwelen. Hoe je zo goed en gemakkelijk mogelijk van je sieraden kunt blijven genieten lees je hieronder.

Edelstenen

Niet alle sieraden kunnen tegen de zon. Amethist bijvoorbeeld kan sterk verkleuren in de zon.

Ook de edelstenen zettingen moet je goed in de gaten houden, kijk met aandacht naar je sieraad. En laat regelmatig (eens per jaar) je sieraad eens nakijken en reinigen & polijsten.

  • Zit de edelsteen los?
  • Zit er vuil tussen de steen en de kast of de pootjes?
  • Kan het licht nog door de pootjes heen schijnen?
  • Hoe is de edelsteen zelf eraan toe? Glanst de edelsteen nog ?

Onderhoud van je sieraden

Ook als je netjes en verantwoord met je sieraden omgaat kunnen de sieraden dof en of vuil worden. Het onderhoud van je sieraden is dan ook heel belangrijk. Neem als eerste een lauw warm sopje met een milde zeep. Een zachte tandenborstel kan je helpen het sieraad ook in de naden en kieren te reinigen. Spoel daarna je sieraad onder stromend water heel goed af. Controleer de steenzettingen door even met je nagel op de rand te drukken. Houd daarvoor een doek eronder, misschien wipt hij er zo uit, en kun je lang moeten zoeken. Beweegt de steen? doe het sieraad in een zakje en laat het door een goudsmid nakijken.

edelstenen-geboortestenen

Zilverdoek

De Hagerty Silver & Jewel doek heeft een afmeting van 24×30 cm. Deze reinigt en polijst gouden en zilveren sieraden door deze eenvoudig op te wrijven. Geeft goud en zilver weer nieuwe glans. Deze doek bevat een impregneermiddel dat nieuwe aanslag tijdelijk voorkomt. Wrijf dus regelmatig je sieraden met deze doek op.

onderhoud-sieraden-zilverdoek

Silver Care

Het onderhoud van je sieraden gaat na de schoonmaakbeurt natuurlijk door. De verkleuring moet er nog af. Daarvoor is het middeltje Silver Care een prachtig en veilig middel. Er wordt een sponsje bij geleverd. Maak die vochtig en neem een kleine hoeveelheid van Silver Care en poetsen maar. De vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Veilig, zonder het zilver aan te tasten.

Onderhoud-van-je-sieraden-silver-care

Welkom in ons atelier

En natuurlijk ben je altijd in het atelier welkom om je sieraden na te laten kijken en om ze te laten polijsten. Maak wel een afspraak. Je mag ook je sieraden opsturen naar ons, goed verpakken en doe er een briefje met de afzender bij. 🙂

Heb je deze MiniJewels al bekeken:

[fusion_woo_shortcodes][products ids=”1209,768,743,7268″ skus=””][/fusion_woo_shortcodes]

Verpakking

Uiteraard wordt je mooie nieuwe sieraad in een handgeschept doosje mooi verpakt en veilig verzonden. De mooie extra verpakking die om het doosje heen zit wordt gemaakt door mensen die werken bij de Losserhof. Bijzonder en speciaal.

Veilig betalen

Bij MiniJewels betaal je 100% veilig in een beveiligde SSL verbinding. Je kunt kiezen uit afhalen in het atelier ( je krijgt per e-mail de factuur voor een aanbetaling van 50 % van het bedrag, het restant kan worden betaald tijdens het afhalen of voor het verzenden), Bancontact, of met iDeal.

Verzenden en retourneren

  • Gratis verzenden in Nederland
  • Verzenden, mits op voorraad, binnen 48 uur
  • Veilige verzending via PostNL
  • Retourneren van sieraden met je DNA erin is niet mogelijk.

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud