hergebruik-van-direbaar-goud-zilver

Oud goud en zilver is een dierbare herinnering

Het is een prachtig idee om familiegoud te gebruiken voor nieuwe sieraden. Vaak blijft bij overlijden dat doosje met familiegoud van moeder of schoonmoeder onaangebroken. De ringen doe je niet weg uiteraard, maar ze zijn eigenlijk ook niet meer draagbaar. En hoe ga je het verdelen tussen de kinderen……  Natuurlijk ga je het niet gewoon inruilen voor een geldbedrag.

Zo kwam een echtpaar bij me met de vraag of ik een dubbele gouden trouwring van oma in 4 ringen kon verdelen en verwerken. Voor de drie dochters en één kleindochter zou ik het familiegoud  gebruiken en in ieder geval voor elk kind een ring maken met een stukje van de dubbele trouwring van oma. De hele familie is bij me geweest om te kunnen afstemmen op de wensen en smaak van een ieder.
Ik heb voor de kleindochter die van klein maar fijn houdt, een smallere ring gemaakt dan voor de dochter die wat extravaganter is.
De dubbele ring is doorgezaagd waardoor 4 ringen ontstonden. De gouden armband van de moeder is omgesmolten tot 4 grillige ‘bark’ ringen die ze zagen liggen bij mijn trouwringencollectie.  Deze ringen werden verbonden door een gehamerde zilveren ring, waardoor de ring ook voor de jeugdige drager een aantrekkelijke ring werd.

Het familiegoud is verdeeld, de ring van de oma blijft herkenbaar, de moeder heeft ook haar aandeel geleverd en iets nieuws is toegevoegd.

edelstenen
gegoten-gouden-staafje
goud-walsen
dierbaar-goud-smelten-voor-sieraden

Persoonlijk sieraad

Alle sieraden worden door mij in mijn eigen atelier gemaakt. Dat dierbare goud of zilver kun je hergebruiken. We kunnen delen van het sieraad samenvoegen met iets nieuws. Er zijn diverse modellen mogelijk, in verschillende maten.  Uiteraard is dat slechts een aanzetje, we kunnen samen vast wel iets moois bedenken dat bij je wensen aansluit. Wel in mijn stijl, daarom heb je ook voor mij gekozen.

Trouwringen omsmelten of niet?

Na 25 jarig huwelijk heb je misschien een andere smaak – wat betreft ring dan hoop ik-.  Of ze passen echt niet meer. Het goud van jullie ringen is je wel erg dierbaar. We kunnen samen een  ontwerp voor nieuwe trouwringen maken. Het goud kan gesmolten en gebruikt worden voor de nieuwe trouwringen. Trouwringen met een gravure van ouders kunnen in zijn geheel ongeschonden worden gelaten, of  je kunt delen van het sieraad behouden.

Voor al je wensen ben je bij ons aan het goede adres, we maken emoties graag draagbaar.

ring-met-dierbaar-goud
ringen-met-oud-goud
dierbaar-goud-smelten-voor-sieraden

Iets over de kosten

Het omsmelten en omvormen van oud, dierbaar goud of zilver kost tijd en dus rekenen we extra voor het smelten en bewerken. Het lijkt vaak voordeliger, maar dat is het over het algemeen niet.

Hoe werkt het?

We beoordelen de “oude” sieraden eerst of het hergebruik mogelijk is. Is dit het geval dan worden eventuele edelstenen eruit gehaald (deze kunnen natuurlijk ook hergebruikt). Vervolgens wegen we het goud of zilver.

Hierna gaan we smelten. Het wordt in een draadvorm gegoten en weer gewogen.
Vervolgens uitgewalst tot het een bruikbare vorm is.

We nemen foto’s van de weegschaal met het oude goud zodat je weet om hoeveel het gaat. We zetten deze op je persoonlijke pagina waardoor je volledig op de hoogte blijft van jouw edelmetaal.

Wil je een sieraad met dierbaar edelmetaal?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad jouw dierbare goud of zilver is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud