Emaille-voor-een-sieraad

Emaille voor een sieraad

Je wil iets bijzonders, niet zomaar een sieraad… Je wilt graag een uniek sieraad, met kleurstenen of op een andere manier kleur in je sieraad. En dan ook graag een heel persoonlijk sieraad. Een sieraad waar je altijd blij van zult blijven, waar je hart een sprongetje van maakt. Juist omdat het speciaal voor jou is gemaakt, met jouw wensen erin verwerkt, met een aandenken of een herinnering in je unieke sieraad.

Persoonlijk en uniek, voor jou

Wij snappen dat, wij maken geen standaard ringen, geen saaie sieraden, wij maken speciaal voor jou dat hele bijzondere en unieke juweel.

emaille-voor-een-sieraad-initial-ring

Waarom emaille?

 • Met emaille kun je prachtige kleuren aanbrengen op een sieraad
 • In het emaille kun je een herinnering verwerken zoals as of moedermelk
 • In het emaille kunnen heel persoonlijke symbolen worden aangebracht
 • Emaille is duurzaam, krasvast, licht vast en beresterk
 • Je sieraad met emaille is een uniek kunstwerkje
emaille-voor-een-sieraad-gouden-hanger

Emaille voor jouw unieke sieraad

Emaille is heel iets anders dan andere kleurtechnieken, die allemaal minder duurzaam en glanzend zijn.  Maar die zijn vaak wel simpeler om aan te brengen. Emaille kun je niet mengen, want elk korreltje emaille heeft zijn eigen kleur. Wel kun je verschillende lagen emaille over elkaar heen bakken waardoor je toch de onderste kleur kunt beïnvloeden en verschillende tinten kleur kunt maken. Daardoor is ook elk sieraad uniek en passend bij jouw speciale wensen te maken.

Emaille is het enige ‘kleurmateriaal’ dat mooi glanst, dat ook altijd blijft glanzen, zelfs na duizenden jaren! Het is niet kwetsbaar. Je kunt het in de zon dragen, je kunt ermee douchen en zwemmen. Je hebt vast wel eens bij het programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ gezien. Daar laten ze soms eeuwenoude sieraden met emaille zien, die na die enorm lange tijd gewoon nog prachtig glanzen en geen last hebben gehad van slijtage.

Cloisonné emaille

Cloisonné, uitgesproken als klwa-zoo-nee, is het proces van het gebruik van delicate zilveren of gouden draden om tekenlijnen te maken die de verschillende stukjes gekleurd emaille kunnen scheiden. Een prachtige techniek die bijvoorbeeld voor sieraden met symbolen of kindertekening sieraden erg goed werkt.

emaille-voor-je-sieraad-MiniJewels-symbool-hartje-armband
emaille-voor-een-sieraad-symbool-vlinder

Emaille voor een sieraad

Het emailleren is een enorm oude techniek, al bekend vanaf voor het begin van onze jaartelling. In de 10e en de 11e eeuw werd emailleren op goud gerekend tot een verheven kunstuiting.

Emaille is glas met een kleurpigment erin. Het is er in gemalen vorm of in brokken. Je brengt het op metaal aan en zodra het gebakken is op ongeveer 800 graden veranderen de korreltjes in vloeibaar glas. Misschien ken je het wel van vroeger. Op menig school werd tijdens de handenarbeid les geëmailleerd op stuivers. Als je het emailleren tot in de perfectie beheerst kun je prachtige kleuren en glans bereiken in een uniek en duurzaam sieraad. Dat is wel een stapje verder dus dan het emailleren op stuivers.

Moedermelk in je sieraad verwerken?

Dat kan op verschillende manieren:

In het emaille gebakken als sterrenstof.
Of op het emaille verwerkt als een wolkje melk
Of de melk zichtbaar en herkenbaar in een silver round
Je melk verwerkt in een vrije vorm, melk ‘On the Rocks’…

Moedermelk in het emaille

Als je de moedermelk in het emaille van je sieraad wilt laten verwerken kan dat het mooiste in een donkere kleur.

De melk wordt op het emaille vastgebakken in de oven. Dat kan niet op een lichte kleur, dan ziet de melk er niet mooi uit. Als een wolkje melk wordt de melk in hars op het emaille verwerkt. Je ziet de melk het beste met een donkere ondergrond; de hechtingskleuren.

Emaille voor een sieraad met moedermelk

Ook Moedermelk sieraden worden met de grootste zorg aandacht en liefde voor je gemaakt. Uiteraard wordt alleen edelmetaal in de sieraden gebruikt, massief 1e gehalte zilver of goud. Ik ben goudsmid, dus wordt elk sieraad speciaal voor jou gemaakt. Zo kun je je wensen laten uitkomen.

Geboortesteen-peridoot-hangertje-zilver

Emaille in een geboortesieraad

Ik vind het zelf ook altijd heel mooi om emaille te combineren met een edelsteen of een geboortesteen. Een heel bijzonder aandenken die verwijst naar de geboortemaand van je kind, geliefde of juist als dierbare herinnering. Je kunt de kleuren ton-sûr-ton gebruiken of contrasterend. Wij maken het sieraad naar jouw smaak.

Emaille in een sieraad met as

As in het emaille ziet er altijd prachtig uit, zowel op donkere als op lichtere kleuren. Als je een heel klein sieraad hebt met een heel klein beetje emaille kan het lastig zijn nog iets van de kleur terug te zien. Maar vanaf 10 mm kan de as heel goed in het emaille verwerkt worden.  Wil je de kleur eerst zien voordat de as erin wordt verwerkt? Vraag dan een kleurenmonster aan.

emaille-as-armband

Emaille en as in je sieraad

De as kan bij Mini-Jewels op verschillende manieren verwerkt worden.

 • De as onzichtbaar maar wel dicht bij je in bijvoorbeeld een dicht gesoldeerde bedel aan een Mini-Jewels sieraad.
 • We kunnen de as zichtbaar maar niet herkenbaar als as, in het emaille verwerken. Het wordt in het emaille in de oven vastgebakken. De as laat niet los uit het emaille, kan tegen water en is lichtvast. De as is een prachtige toevoeging in het kleurrijke emaille. Het lijkt haast een beetje op zand.
 • Of je kunt de as in hars laten verwerken. De hars is kleurloos. Je zicht het edelmetaal door de hars heen. De as wordt er herkenbaar in verwerkt.

Dit as-sieraad is voor jou als drager het een duidelijk teken van verbondenheid die geen grenzen kent.

‘De herinnering verbindt’

[fusion_woo_shortcodes][products ids=”747,752,1875,765″ skus=””][/fusion_woo_shortcodes]

Verpakking

Uiteraard wordt je mooie nieuwe sieraad in een handgeschept doosje mooi verpakt en veilig verzonden. De mooie extra verpakking die om het doosje heen zit wordt gemaakt door mensen die werken bij de Losserhof. Bijzonder en speciaal.

Veilig betalen

Bij MiniJewels betaal je 100% veilig in een beveiligde SSL verbinding. Je kunt kiezen uit afhalen in het atelier ( je krijgt per e-mail de factuur voor een aanbetaling van 50 % van het bedrag, het restant kan worden betaald tijdens het afhalen of voor het verzenden), Bancontact, of met iDeal.

Verzenden en retourneren

 • Gratis verzenden in Nederland
 • Verzenden, mits op voorraad, binnen 48 uur
 • Veilige verzending via PostNL
 • Retourneren van sieraden met je DNA erin is niet mogelijk.

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud