Emaille voor een sieraad

Emaille voor een sieraad

Uniek met emaille

Emaille zijn glaskorreltjes die aangebracht woorden in het sieraad en gebrand wordt op hoge temperatuur. Handwerk, uniek en nooit precies hetzelfde. De intensiteit van de kleur, hoe je het aanbrengt, de lengte van het branden. Het wordt nooit keer twee keer hetzelfde. Kleurenmonsters zijn daarom altijd een indicatie van de kleur.

Een persoonlijk sieraad met emaille

Je wil iets bijzonders, niet zomaar een sieraad… Je wilt graag een uniek sieraad, met kleurstenen of op een andere manier kleur in je sieraad. En dan ook graag een heel persoonlijk sieraad.  Juist omdat het speciaal voor jou wordt gemaakt, met een heel speciaal aandenken of een herinnering in je unieke sieraad.

emaille-ring-as
emaille-hanger
ring-geboortesteen-emaille-blauw

Emaille voor jouw unieke sieraad

Emaille is geen verf. Emaille kun je niet mengen, want elk korreltje emaille heeft zijn eigen kleur. Wel kun je dikker of dunnere lagen maken of verschillende kleurlagen emaille over elkaar heen bakken waardoor je toch de onderste kleur kunt beïnvloeden en verschillende tinten kleur kunt maken. Daardoor is ook elk sieraad uniek.

Emaille is een ‘kleurmateriaal’ dat mooi glanst, dat ook altijd blijft glanzen, zelfs na duizenden jaren! Het is niet kwetsbaar. Je kunt het in de zon dragen, je kunt ermee douchen en zwemmen. Je hebt vast wel eens bij het programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ gezien. Daar laten ze soms eeuwenoude sieraden met emaille zien, die na die enorm lange tijd gewoon nog prachtig glanzen en geen last hebben gehad van slijtage.

Cloisonné emaille

Cloisonné, uitgesproken als klwa-zoo-nee, is het proces van het gebruik van delicate zilveren of gouden draden om tekenlijnen te maken die de verschillende stukjes gekleurd emaille kunnen scheiden. Een prachtige techniek die bijvoorbeeld voor sieraden met symbolen of kindertekening sieraden erg goed werkt.

Emaille in een geboortesieraad

Ik vind het zelf ook altijd heel mooi om emaille te combineren met een edelsteen of een geboortesteen. Een heel bijzonder aandenken die verwijst naar de geboortemaand van je kind, geliefde of juist als dierbare herinnering. Je kunt de kleuren ton-sûr-ton gebruiken of contrasterend. Wij maken het sieraad naar jouw smaak.

emaille in een hanger met een geboortesteen
emaille in een ring

Emaille in een sieraad met as

As in het emaille ziet er altijd prachtig uit, zowel op donkere als op lichtere kleuren. Als je een heel klein sieraad hebt met een heel klein beetje emaille kan het lastig zijn nog iets van de kleur terug te zien. Maar vanaf 10 mm kan de as heel goed in het emaille verwerkt worden.  Wil je de kleur eerst zien voordat de as erin wordt verwerkt? Vraag dan een kleurenmonster aan. Dat geeft een indicatie van de kleur.

Verpakking

Uiteraard wordt je mooie nieuwe sieraad in een handgeschept doosje mooi verpakt en veilig verzonden. De mooie extra verpakking die om het doosje heen zit wordt gemaakt door mensen die werken bij de Losserhof. Bijzonder en speciaal.

Verzenden en retourneren

  • Gratis verzenden in Nederland
  • Verzenden, mits op voorraad, binnen 48 uur
  • Veilige verzending via PostNL
  • Retourneren van sieraden met je DNA erin is niet mogelijk.

Klanten zeggen:

Vorig jaar een prachtig moedermelksieraad laten maken. Het overleg was fijn en geduldig. Er wordt fijn meegedacht zodat er precies uitkomt wat je wilt hebben. Ik draag het nu een jaar en het is net zo prachtig als toen hij net binnen kwam. Bedankt voor dit prachtige aandenken aan een prachtige periode (die overigens nog niet voorbij is en mijn kleine ventje wordt vrijdag al weer 2 jaar).’
Gwendolyn Pieters

edelstenen

Jouw unieke wens voor een sieraad met emaille

Wil je ook graag een uniek sieraad met emaille en wil je graag eerst overleggen of heb je een vraag? Of misschien heb je wel een wens voor een sieraad die je hier niet kunt vinden.

Laat dan vrijblijvend je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Stuur je wensen:

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud