unieke-minimalistische-sieraden

Een vingerafdruk voor je sieraad

Niets is zo persoonlijk als de vingerafdruk van de mens.  Zo’n dermatoglief zoals het heet, bestaat uit een heel uniek lijnenpatroon dat kenmerkend is voor die persoon. En wat is er mooier dan deze bijzondere en unieke afdruk sieraden heel dicht bij je te dragen.

  • De vingerafdruk kan op verschillende manieren verwerkt worden.
  • De gravure kan machinaal worden gemaakt. Hier werken we nooit mee omdat dat niet diep genoeg is. Wij willen graag dat je lang kunt genieten van je sieraad.
  • De handgraveur kan de vingerafdruk feilloos namaken. Mooi diep gestoken, duurzaam en sterk. Ambachtelijk en gegarandeerd goed.
    Wij werken ook graag met een vingerafdruk die nauwkeurig in het sieraad gestoken wordt. Die is wel 0.4 mm diep en je snapt het al, dat slijt niet snel.
  • Alle sieraden worden speciaal voor jou gemaakt, als je een heel speciale wens hebt laat het ons dan weten!

Digitale vingerafdruk

We kunnen vanuit ons atelier en op beurzen een digitale vingerafdruk voor je maken. We bewaren de vingerafdruk niet zelf, na het betalen van het statiegeld van € 40.- krijg je de vingerafdruk via e-mail toegestuurd. De vingerafdruk blijft op die manier altijd in je eigen beheer.

Vingerafdruk-in-je-MiniJewels

Statiegeld

Na het plaatsen van een bestelling van een vingerafdruk sieraad krijg je dit statiegeld natuurlijk weer terug. En dan mag je de vingerafdruk naar ons mailen om te kunnen gebruiken. Na het verwerken van het sieraad wordt die vingerafdruk uiteraard weer verwijderd uit de PC.

Een vingerafdruk voor je sieraad

Je kent allemaal wel de gedenksieraden waar je de vingerafdruk van een overledene in laat verwerken tot een dierbaar aandenken. Maar ook als trouwsieraden worden de vingerafdrukken steeds meer gebruikt. Ook in de moedermelk sieraden kunnen meerdere belangrijke persoonlijke gebeurtenissen samenvallen in het sieraad.  En wat is er mooier dan een kraamcadeau van je geliefde te krijgen met zijn vingerafdruk in de ketting of ring verwerkt.

unieke-minimalistische-sieraden-blossom-hanger
unieke-minimalistische-sieraden-geboortesteen-peridoot
sieraden-voor-moeders-geboortestenen

Een vingerafdruk in je sieraad

De vingerafdruk kan verwerkt worden in elke kleur goud of zilver. Ook kan de afdruk in je sieraad in combinatie met emaille en eventueel as in het kleurrijke emaille een compleet en kunstzinnig gedenksieraad vormen.

Baby’s hebben meestal minder diepe groeven in de vingers. Maar het voetje biedt dan uitkomst. Die hebben een even uniek lijnenpatroon. We hebben daar een speciaal inktloos setje voor.

Hoe maak je een vingerafdruk

Je neemt net als Sherlock Holmes goede inkt en een stevig wit papier.

Of je bestelt een inktloos afdruksetje bij MiniJewels. Het bedrag krijg je na de bestelling van een sieraad met een vingerafdruk weer retour.

Of je laat in het atelier van Marika of Irene een digitale vingerafdruk maken. Net als op het gemeentehuis voor een paspoort. Ook hier krijg je het bedrag weer retour bij een bestelling.

Met emaille

De meeste sieraden met een vingerafdruk worden gemaakt met emaille. Een prachtige glaslaag kleurt een gedeelte van je sieraad. In het emaille kun je desgewenst as laten verwerken. Of moedermelk. Zo wordt je heel unieke sieraad nog persoonlijker.

Geen kleur?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je liever geen kleur wilt laten verwerken in je sieraad met een vingerafdruk. Ook dat is natuurlijk mogelijk; jouw wens is het uitgangspunt voor je nieuwe sieraad.  Een eventuele toevoeging kan ook in kleurloos expoxy hars worden verwerkt.

Meer lezen?

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud