edelstenen-geboortestenen

Edelstenen en zwangerschap

Ontdek de kracht van edelstenen die moeders en vaders kunnen helpen tijdens de zwangerschap. Edelstenen zijn er voor elke fase van de zwangerschap. De intense ervaring van de zwangerschap is enorm. Het is heel bijzonder om te ontdekken dat vanaf de eerste dag je lichaam verandert, zich aanpast op de grote metamorfose…. van kinderwens tot een nieuw mensje op aarde.

Voor de moeders zal het begin vaak misselijkheid zijn, pijn op plaatsen waar je geen pijn wilt hebben, ongerustheid; hoe is het nu met ons kleine mensje…Edelstenen en halfedelstenen kunnen je helpen, je ondersteunen en ook de groei van je baby beïnvloeden.

Maansteen voor de zwangerschap

Maansteen beïnvloedt de hormoonhuishouding van de vrouw, werkt ook positief in gevallen van kinderloosheid die niet vanuit de geneeskunde te verklaren is. Deze steen draag je dus ook vaak vóór de zwangerschap en je kunt maansteen dragen tot twee maanden na de zwangerschap.

Maansteen-geboortesteen

Maansteen tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is maansteen ook fijn om te dragen want hij zuivert en brengt rust bij emotionele overbelasting. Deze edelsteen maakt tevreden en helpt je de balans terug te vinden tijdens de eerste weken van de zwangerschap. Maansteen werkt ook goed tegen  zuurbranden.

Edelstenen en zwangerschap, maansteen

Maansteen werkt positief op het tweede chakra. Dat bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen. Dit chakra wordt ook wel sacraal chakra genoemd.

Maansteen werkt helend voor  dit centrum. Dit energiepunt is het centrum voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Nieren, blaas, geslachtsdelen, baarmoeder, geslachtsklier, bekken, heiligbeen en bloedsomloop staan in relatie met dit tweede chakra.

Er zijn veel verschillende kleuren maansteen. De witte maansteen of de lichtbruine werkt het beste voor de hormoonhuishouding dus in geval van  een kinderwens.

De oranje tot bruine maansteen werkt fijn tegen zuurbranden en krampen.

Maansteen voor vaders

Draag allebei een maansteen om goed op elkaar te zijn afgestemd.

Robijn tijdens de zwangerschap

Robijn is een goede steen om in de eerste paar maanden tijdens de zwangerschap te dragen. Hij kan preventief tegen een miskraam werken. Je kindje wordt krachtig en sterk en je blijft zelf ook actief en krachtig. Draag hem dan direct zodra je weet dat je zwanger bent in de eerste vier maanden van de zwangerschap.

Energie van Robijn

Robijn in je sieraad werkt positief op je basischakra of stuitchakra. Als dit eerste chakra uit balans is uit zich dat vaak in ongeconcentreerd zijn, ongeduldig zijn, en/of je niet veilig voelen. Heb je vaak koude voeten, voel je je uitgeput en mis je aan wilskracht is dit een fijne edelsteen die je extra kan helpen het eerste chakra weer te activeren.

robijn

Robijn voor vaders

Deze edelsteen helpt je je vrouw te ondersteunen in de maanden van de zwangerschap. Je zult misschien meer moeten koken; de kooklucht kan als zeer misselijk makend worden ervaren. Je partner zal vaker ‘s nachts over de vloer spoken… Je helpt haar natuurlijk, maar zelf heb je daarvoor ook kracht nodig!

Energie van Chrysopraas

Chrysopraas werkt op het vierde chakra; het hartchakra. Trauma’s in de emotionele sfeer hebben invloed op je hartchakra en verzwakken je immuunsysteem. Chrysopraas helpt het hartchakra in balans te komen en te vertrouwen op de toekomst.  Het voert stress en spanning af.

Chrysopraas tijdens de zwangerschap

Vanaf de 7e maand tot na de bevalling kan een chrysopraas gedragen worden om de zwangerschap en de aanstaande bevalling goed te laten verlopen.

Deze mooie groene steen werkt stimulerend voor de groei. Daarnaast helpt hij je te ontspannen en positief te denken.

Chrysopraas voor vaders

Deze steen maakt praktisch en geeft structuur aan het uitvoeren van nieuwe plannen. Ideaal toch voor deze laatste maanden?

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud